Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vladimir Putin, este cea mai mare amenințare la adresa securității mondialele, chiar mai mare decât ISIS, a declarat luni senatorul american John McCain

in Extern de

Aflat într-un turneu în Australia, senatorul republican John McCain a declarat luni, într-un interviu pentru postul de televiziune Australian Broadcasting Corporation, că președintele rus, Vladimir Putin, este cea mai mare amenințare la adresa securitătii mondiale, chiar mai mare decât ISIS.
John McCain a declarat că:”În timp ce ISIS poate face lucruri teribile și mă îngrijorează foarte mult ceea ce se întâmplă cu credința musulmană(…)rușii au încercat să distrugă fundamentul democrației, și anume să schimbe deznodământul alegerilor americane. Nu am văzut nicio dovadă că au reușit să obțină acest lucru, dar au încercat și încă o fac. Recent, au încercat să influențeze rezultatul alegerilor din Franța.”
Senatorul american a mai spus că președintele rus este de departe cea mai mare provocare pentru americani, în prezent, și că Vladimir Putin, care a dezmembrat Ucraina, o națiune suverană, pune acum presiune pe statele baltice.
Întrebat despre Donald Trump și îngrijorarea pe care o au statele aliate în ceea ce privește securitatea internațională, cu acesta ca președinte, senatorul McCain a recunoscut că Trump„este agitat din când în când”, dar a lăudat echipa de securitate națională a președintelui.
John McCain a spus:”Cred că dacă ne uităm la ce se întâmplă, nu la ce se spune, atunci mă bucur să îl compar pe Donald Trump cu Barack Obama, inclusiv recent, când au fost folosite arme chimice în Siria și am văzut copii morți, cel puțin am văzut atacuri cu rachete de croazieră ca represalii din partea noastră”.
Președinte al comitetului senatorial pentru Serviciile Armate, John McCain, a avertizat că situația din Coreea de Nord are potențialul să devină „o criză serioasă precum criza rachetelor cubaneze, dacă nu vom face tot posibilul pentru a restrânge comportamentul nord-coreean”.

 

Mergi la SUS