Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Zeci de mii de români au dat lovitura! Anunţul făcut de ministrul Muncii

in ExtraNews de

Guvernul va plăti chiria celor care își găsesc job în alt oraș. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, care spune că în următoarea ședință de Guvern se va da o Ordonanță privind ajutorul de chirie pentru persoanele care își schimbă locul de muncă în altă localitate, informeaza libertatea.ro

Lia Olguța Vasilescu a răspuns pe Facebook unei persoane care a întrebat când se va acorda ajutorul de chirie pentru cei care își schimbă locul de muncă. ”Săptămâna viitoare o aprobam în ședința de Guvern!”, a spus ministrul Muncii.

Potrivit Programului de guvernare al PSD-ALDE, Executivul ar urma să îi ajute pe care care își găsesc un loc de muncă în altă localitate, prin plata de la stat a 75% din cheltuielile aferente chiriei și plății utilităților, dar nu mai mult de 900 lei/ lună.

De această măsură ar urma să beneficieze salariații care își găsesc un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km față de domiciliul lor.

”Ne propunem nu doar să ocupăm locurile de muncă disponibile în prezent, dar și să reducem dependența populației de anumite zone geografice. Salariații care vor beneficia de această reducere vor fi cei ale căror venituri familiale lunare sunt mai mici de 5.000 lei”, se precizează în programul de guvernare al premierului Grindeanu.

Ministrul Muncii: 5.076.774 de pensionari beneficiază de creșterea punctului de pensie la 1000 lei, de la 1 iulie

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a prezentat și numărul de beneficiari ai Ordonanțelor de urgentă aprobate de Guvernul României în ultimele ședințe de Guvern.

”Numărul de salariați din administrația publică ce beneficiază de creșterea cu 20 la sută a salariilor este de 131 995 persoane. Numărul de salariați din instituțiile de spectacole cărora le-a crescut salariul cu 50 la sută este de 3005. Numărul de pensionari care beneficiază de creșterea punctului de pensie de 1000 lei, de la 1 Iulie, este de 5.076.774. Numărul de pensionari cărora le-a crescut pensia de la 400 la 520 lei, de la 1 Februarie, este 1.022.168. Numărul de salariați care beneficiază de creșterea salariului minim la 1450 lei, de la 1 Februarie, este 1.269.259 salariați. Numărul de pensionari care beneficiază de eliminarea plății CASS este 2.252.562. Numărul de pensionari care beneficiază de eliminarea impozitării pensiilor mai mici de 2000 lei este 1.227.018. Numărul beneficiarilor stimulentului de reinserție pentru persoanele care se întorc la muncă, și care creste de la 500 la 650 lei, este estimat la 62 000, în 2017. Numărul studenților care beneficiază de transport gratuit pe CFR, de la 1 Februarie, este 452.609. Numărul de studenți care beneficiază de creșterea alocării la 201 lei/student este de 46.416”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Ea a adăugat: ”Vestea bună de la Ministerul de Finante este că toate măsurile prevăzute în Programul de guvernare PSD vor fi finanțate”.

Sursa: libertatea.ro

Ultimile din

Mergi la SUS