Vouchere pentru elevi in 2019. Cine beneficiaza de ele si ce poti cumpara

in Educational de

Vesti bune pentru parintii cu salarii mici care nu isi pot permite rechizite pentru un an scolar intreg sau echipament sportiv.

Vouchere pentru elevi 2019. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a marturisit pe 19 februarie ca elevii vor beneficia de vouchere.

Suma totala oferita in acest an este de 600 de milioane de lei. Acesti bani vor reveni familiilor elevilor inscrisi la o unitate de invatamant.

In cadrul conferintei de presa organizata marti, Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat ca voucherele trebuie alocate la inceput de an scolar. Elevii cu o situatie materiala precara vor fi beneficiarii voucherelor.

„Trebuie să ajungă odată cu debutul anului şcolar. Trebuie să promulge domnul preşedinte bugetul. Pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi pentru cei cu probleme sociale. Sigur vom cuprinde şi elevii de liceu care au probleme sociale. Tot ce trebuie fiecărei clase de la începutul anului şcolar până la finalizarea lui.

Nu este prima dată când se derulează un asemenea proiect. Un proiect de rechizite şcolare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001. (…) Procedura va fi Legea achiziţiilor publice. Nu putem să fim în afara legii”, a spus ea.

Elevii vor pastra manualele in 2019

Andronescu a afirmat că se intenţionează ca elevilor de gimnaziu să li se lase la finalul anului şcolar manualele de Limba română şi de Matematică, iar elevilor de liceu – manualele la disciplinele la care vor susţine bacalaureatul.

„Intenţionăm ca în aceste resurse să cuprindem pentru elevii din ciclul gimnazial şi două cărţi – Limba română şi Matematică, manuale care să rămână la ei pentru că le sunt utile pentru evaluarea de la clasa a VIII-a şi pentru ciclul liceal, disciplinele care sunt discipline de examen.

Pentru echipamentul sportiv se dau vouchere şi fiecare îşi cumpără potrivit măsurii (n.r. – costum de trening şi adidaşi)”, a explicat ministrul Educaţiei.