Vladimir Putin avertizeaza! O arma mai inspaimantatoare decat orice bomba nucleara poate avea efecte catastrofale asupra umanitatii.

in Stiinta de

Liderul Rusiei, Vladimir Putin a dezvaluit la Soci, in cadrul Festivalului Mondial al Tineretului si Studentilor, ce tehnologie viitoare va fi o arma mai inspaimantatoare decat orice bomba nucleara.

Presedintele rus crede ca programarea genetica a oamenilor in functie de anumite caracteristici poate avea efecte catastrofale asupra umanitatii. Chiar daca ingineria genetica deschide oportunitati noi, sustine Putin, ea aduce si riscuri uriase, relateaza news.com.au.

”Imaginati-va ca putem crea un om cu anumite caracteristici. Poate fi un matematician stralucit sau un muzician genial, dar ar putea fi si un soldat, un om capabil sa se lupte fara frica, compasiune, regret sau durere… Ce-am descris poate fi mai periculos decat o bomba atomica” a spus liderul rus.

Cand facem ceva (…), trebuie sa nu uitam niciodata de fundamentele morale si etice ale cauzei noastre. Tot ceea ce facem trebuie sa contribuie la intarirea fiintei umane si nu la distrugerea ei“, a conchis presedintele rus. Potrivit liderului de la Kremlin, tara care „va domina” in domeniul inteligentei artificiale va conduce lumea, iar Rusia isi propune sa fie un lider in domeniu. Anterior, antreprenorul si inventatorul Elon Musk a tras un semnal de alarma asupra competitiei pentru superioritate in domeniul inteligentei artificiale, apreciind ca va duce la izbucnirea celui de-al treilea razboi mondial.