Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu, supranumită “Regina şpăgii din justiţie” a fost eliberată condiţionat din închisoare. A stat în spatele gratiilor puţin peste un an din sapte

in ExtraNews/Politic de

Veronica Cîrstoiu, fost judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti, condamnată la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost liberată condiţionat din închisoare printr-o decizie definitivă a Tribunalului Prahova.

Fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu, supranumită “Regina şpăgii din justiţie”, a fost condamnată, în iunie 2016, definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani de închisoare, fiind acuzată că a primit aproximativ 600.000 euro mită de la omul de afaceri Dinel Staicu. Mita a fost primită pentru a-i anula omului de afaceri pedeapsa din dosarul de fraudare a Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Iniţial, Curtea de Apel Constanţa o condamnase, în 2015, la 5 ani de închisoare.

Cîrstoiu a fost încarcerată la Penitenicarul de Femei Târgşor din Prahova şi a stat în spatele gratiilor puţin peste un an. Conform Codului de Procedură Penală, un condamnat poate solicita liberarea condiţionată dacă a executat o treime din pedeapsă. Fostei judecătoare i-a fost admisă cererea pentru că s-a pus la socoteală şi perioada în care a stat în arest preventive.

“Admite contestaţia formulată de persoana privată de Cîrstoiu D. Veronica, născută la data de 02.11.1957,în prezent aflată în Penitenciarul Târgşor, împotriva sentinţei penale nr.2446/28.09.2017, pronunţată de Judecătoria Ploieşti şi în consecinţă: Desfiinţează sentinţa atacată şi soluţionând cauza, în baza disp. art.4251C.p.p., rap. la art. 587 C.pr.pen., admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate, privind persoana condamnată Cîrstoiu Veronica. Constată îndeplinite condiţiile disp. art. 59 şi urm. V.Cod penal şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatei de sub puterea MEPÎ nr.1/2016 emis de Curtea de Apel Constanţa, dacă nu este arestată sau reţinută în altă cauză”, conform portalului instanţelor de judecată. Cîrstoiu nu a beneficiat de prevederile legii recursului compensatoriu care permite deţinuţilor care au ispăşit pedeapsa în condiţii grele să ceară liberarea condiţionată şi asta pentru că această lege a intrat în vigoare la două zile după ce Tribunalul Prahova a admis cererea fostei judecătoare.

În mai 2017, Florin Cergan, fiul fostei judecătoare, a fost şi el liberat condiţionat din penitenciar tot de Tribunalul Prahova. Cergan a fost implicat într-un accident rutier, care a avut loc pe raza municipiului Târgovişe, în anul 2011, în urma căruia au murit trei persoane, un preot, soţia acestuia şi fiica în vârstă de 15 ani a celor doi. Tânărul a fost condamnat de Curtea de Apel Ploieşti la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Florin Cergan a fost încarcerat în luna aprilie 2015 şi şi-a ispăşit pedeapsa la penitenciarul Ploieşti.

Citeste mai mult: adevarul.ro


Ultimile din

Mergi la SUS