Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Viața la țară poate fi ușoară? Iată TOP 4 lucruri de care ai nevoie pentru întreținerea grădinii și a țarcului de animale

in Diverse de

Te-ai gândit că orașul este un mediu mult prea haotic pentru tine și ai decis să pui bazele unei gospodării departe de agitația urbană, sau poate ai trăit la casă de când te știi. Indiferent de situație, ai de gând să faci lucrurile ca la carte și să-ți procuri strictul necesar cu resursele proprii: dacă ai posibilitatea, de ce nu? Câteva animale și o grădină bine întreținută sunt suficiente, însă trebuie să fii meticulos și răbdător. Mereu se găsește câte ceva de făcut atunci când deții o locuință la curte, însă activitățile în sine pot fi relaxante, în special atunci când ai tot ce îți trebuie la îndemână.

Iată de ce ai nevoie atunci când vrei să pui bazele unei mici ferme roditoare și bine dotate

  • Set de unelte din oțel pentru grădinărit

În orice gospodările cu grădină și adăpost pentru animale este nevoie de instrumentele de bază cu ajutorul cărora să-ți duci la bun sfârșit sarcinile zilnice de grădinarit, de amenajare sau de curățate a spațiului pentru animale (grajd, coteț, țarc etc.). Un set de unelte elementar este format din greblă, lopată, sapă și mistrie, instrumente pentru care, în mare parte, există și varianta electrică, cum ar fi motosapa, afânătorul, mașina de tuns și multe altele. Pentru mica ta gospodărie, este suficientă o investiție moderată în unelte pe care le poți mânui singur la fel de eficient. Dacă ții la rezistență și durabilitate, alege instrumente confecționate din oțel, un metal care este mai rezistent la zgârieturi, umiditate sau rugină. Pentru confortul tău, optează pentru un mâner ergonomic, eventual în formă de D pentru o prindere mai bună chiar și atunci când porți mănuși.

  • Panou pentru gard bordurat

În general, fermierii trebuie să dețină un spațiu deschis, dar bine împrejmuit, astfel încât animalele să rămână pe proprietate și, totodată, să nu facă ravagii prin grădină. În același timp, plantele tale trebuie și ele protejate, asigurând în egală măsură sursa necesară de lumină. În ambele situații, un panou bordurat de gard este soluția ideală de împrejmuire atât pentru țarc, cât și pentru grădină, fiind rezistente și ușor de instalat. Panourile zincate termic de la Rotanis.ro sunt confecționate din materiale rezistente la rugină și nu necesită mult efort de întreținere. Astfel de panouri sunt recomandate în special pentru gardurile de tip gablon sau cele simple doar din panouri, pe care le poți folosi atunci când vrei să plantezi câteva flori lângă gard fără să le privezi de razele soarelui.

  • Roabă sau cărucior de grădină

Fie că ai de cărat îngrășământ (chiar și de origine animală), scule voluminoase sau alte obiecte grele, economisește timp și efort cu ajutorul unei roabe sau a unui cărucior din metal sau din plastic rezistent. Pentru spațiile înguste, roabele cu o singură roată sunt mai utile și ușor de manevrat, în timp ce una cu patru roți este mai stabilă și poate suporta o greutate mai mare. Depinde de nevoile tale.

  • Sursă fiabilă de apă

Înainte de a amenaja o grădină sau un spațiu pentru creșterea animalelor, gândește-te dacă ai o soluție optimă de irigare și adăpare, mai ales pe timpul verii. Dacă dispui de o grădină mai mare, poți lua în considerare achiziționarea unei benzi de picurare sau a unui irigator cu temporizator.

 

Fie că vrei să asiguri strictul necesar familiei sau să devii un agricultor desăvârșit, este important să-ți procuri întâi instrumentele de bază. Dacă plănuiești să transformi creșterea animalelor sau a plantelor în mai mult decât un hobby, ai grijă să te informezi temeinic cu privire la legile conexe.


Ultimile din

FALSIFICAREA CĂRNII

Sub denumirea de carne se înțelege partea comestibilă a animalelor, a păsărilor,
Mergi la SUS