Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vești importante pentru pensionari! Noua lege a pensiilor vine cu zeci de schimbări. Peste 5,4 milioane de pensionari sunt vizați de noua lege

in Politic de

Cine are mulți copii, iese la pensie mai repede. Este ideea Ministrului uncii Olguța Vasilescu. Potrivit proiectului prezentat de ministrul Muncii, mamele cu trei copii se pot pensiona cu șase ani mai devreme, arată B1 TV.

Femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă scăzuta vârstă de pensionare cu șase ani și să benefiecieze de această prevedere.

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârstă redusă de pensionare cu șase ani. Va spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteți siguri că nu va veni cineva care să modifice legislația, pentru că eu am doi copii și mă gândesc să mai fac un copil tocmai că să beneficiez de această prevedere”, a declarat Ministrul Muncii Olguța Vasilescu.

Ministrul muncii susține că nouă lege a pensiilor ar putea fi adoptată pană la finalul anului.

Ultimile din

Mergi la SUS