Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Gabriela Firea vrea o statuie cu Ronald Reagan în centrul Bucureștiului. Cu Decebal sau Burebista nu vrea?

in Politic de

Adevarul.ro: „Doresc să avem în Bucureşti statuia preşedintelui american Ronald Reagan, pentru că acesta reprezintă un simbol al democraţiei, al luptei împotriva comunismului, al respectării drepturilor omului, al libertăţii presei, dar şi al economiei de piaţă. Acest monument va fi amplasat în centrul oraşului şi îi reasigur pe toţi cetăţenii Bucureştiului că investiţiile culturale nu se realizează în detrimentul proiectelor sociale, de infrastructură sau din domeniul sănătăţii”, spune primarul Gabriela Firea.

Ronald Reagan a fost cel de-al 40-lea preşedinte al SUA, iar prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada Războiului Rece, a avut o contribuţie hotărâtoare la prăbuşirea imperiului comunist din răsăritul Europei, a precizat municipalitatea. (Adevarul.ro)

Dar cu Decebal sau Burebista nu vrea niciun primar al Bucureștiului? Chiar niciunul? Dar ce au, oameni buni, marii regi daci? Sunt ciumați? Nu sunt corecți politici? Nu vă lasă stăpânii coloniei România să îi omagiați?

În ultimii 27 de ani nu am auzit niciun politician important să vorbească despre dorința sau necesitatea de a avea în București o singură statuie cu unul dintre marii regi geto-daci, ca și cum aceștia ar fi vreo specie extraterestră de care trebuie să te ferești chiar și să vorbești, pentru a nu te compromite. Din ignoranță sau servilism politic, aleșii noștri mai degrabă le vor ridica statui lui Obama, Merkel sau Ariel Sharon decât lui Decebal sau Burebista. Ăsta e un lucru cert!!!

Dar asta e țara în care trăim – una din care pleacă oamenii de valoare pentru a face loc mediocrităților din găștile politice!

Ultimile din

Mergi la SUS