Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Verdețurile primăverii sunt porția noastră de sănătate! Consumul acestei plante beneficii uimitoare organismului! Tot ce trebuie să faci este să o consumi

in Sanatate
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Verdeturile primaverii sunt portia noastra de sanatate. Sarace in calorii si bogate in vitamine si minerale, reprezinta sursa ideala de fibre si antioxidanti. Datorita clorofilei pe care o contin, in cantitati considerabile, sunt prima optiune in dietele de detoxifiere. Urzicile, salata verde si untisorul, ceapa si usturoiul verde, leurda, spanacul, stevia sunt vegetale cu puternic efect terapeutic, dar si delicioase variante de meniu.

Leurda este una din plantele cele mai puternic energizante si detoxifiante. Cunoscuta drept ”usturoi de padure” sau ”aiul ursului”, leurda face istorie in medicina empirica a lumii. Grecii antici o consumau pentru curatarea sangelui, ca intaritor si detoxifiant, iar dacii o introduceau in alimentatia de primavara, folosind-o pentru bolile de rinichi si eliminarea otravurilor din sange.

Leurda, ca si usturoiul, abunda in vitamine si minerale, atat de necesare primavara. Vitamina A, C, sulfura de alil, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru. 100 grame au doar 61 de calorii, asadar este alimentul ideal in diete de slabire.

Leurda poate fi consumata ca atare, cruda, in salate. La ciorbe, supe, alaturi de cartofi, orez, urzici, spanac, stevie sau in tincturi. Oricum alegeti, sa stiti ca este un aliment incredibil, sanatos, care curata arterele. Consumati leurda cat puteti de des, nu are contraindicatii.

Sursa: bzi.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS