Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ești blondă, zâmbești frumos și asculți de Dragnea? Vino la PSD și poți primi un post călduț cu zeci de mii de euro salariu de la stat

in Politic de

Cristina Elena Neamtu, fost consilier al lui Liviu Dragnea si actuala angajata la secretariatul general al PSD, a incasat anul trecut 43.000 de lei de la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti in conditiile in care a fost prezenta doar o singura zi la locul de munca. Ea apare in acte ca ar fi lucrat noua luni.

Informatia a fost data publicitatii de G4Media.ro, site lansat de Dan Tapalaga si Cristian Pantazi, citat de stireazilei.com. Numele Cristinei Neamtu a aparut intr-un raport intocmit de corpul de control al fostului ministru al transporturilor Felix Stroe, fiind mentionat alaturi de alte trei persoane care ar fi fost angajate doar cu numele la Compania de Aeroporturi.

Numele Cristina Elena Neamtu a aparut public in 7 februarie, cand Digi24 a publicat informatii dintr-un raport realizat de corpul de control al fostului ministrul al transporturilor, Felix Stroe.

Informatiile despre problemele descoperite la Compania Nationala Aeroporturi s-au scurs in presa la cateva saptamani de la demisia premierului Mihai Tudose, aflat in conflict cu liderul PSD. Ministrul Transporturilor se pozitionase in tabara fostului premier. Raportul corpului de control ar fi ajuns la ministrul Transporturilor de la acea vreme, Felix Stroe, dar n-a fost facut public.

Iata lista celor patru angajati doar cu numele:

Cristina Elena Neamtu – in 9 luni, prezenta la locul de munca mai putin de doua ori. A incasat 43.003 lei;
Mihai Petrescu – intr-un an a incasat 130.378 lei, dar au existat zile in care nu a fost prezent la serviciu;
Mihai Comanescu – a incasat 127.879 lei dar au existat zile in care nu a fost prezent la serviciu;
Camelia Metler – intr-un an si sase luni a fost prezenta la munca 112 minute. A incasat in aceasta perioada 70.894 lei

Cei patru au fost angajati prin concurs, a explicat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti intr-un raspuns pentru G4Media.ro. Compania sustine ca Neamtu a fost angajata pe postul de „referent de specialitate” iar contractul de munca a incetat la data de 19 februarie prin acordul partilor, deci la scurt timp dupa aparitia informatiilor in presa. Ceilalti trei sunt in continuare angajati, se mai arata in raspunsul Comaniei Aeroporturi Bucuresti. In ce priveste sumele incasate, Compania invoca faptul ca salariul este confidential.

Cristina Neamtu lucreaza in prezent la secretariatul general al PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Neamtu a mai lucrat din 2013 pana in 2015 la Ministerul Dezvoltarii, in functia de consilier al ministrului Dragnea. I-a stat alaturi practic pe toata durata mandatului (21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014).

Ultima declaratie de avere a Cristinei Neamtu disponibila pe portalul ANI este din mai 2015. Consiliera lui Dragnea raporteaza ca in 2014 a incasat venituri din salarii de la MDRAP (consilier ministru) in valoare de 42810 lei anual, de la PSD (consilier) a luat suma de 24036 lei anual, de la Parlamentul European – grup PSD (consilier) suma de 26400 lei anual si de la APPS (consilier juridic) suma de 22494 lei anual. Asta inseamna aproximativ 165.000 de lei pe an, deci cam 14.000 de lei lunar, scrie stireazilei.com

Ultimile din

Mergi la SUS