Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vela: Municipiul Suceava, unde sunt 593 de cazuri de infectare cu coronavirus, plasat în carantină

in ExtraNews de

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, carantinarea municipiului Suceava, unde se află 593 de cazuri de infectare cu coronavirus scrie News.ro

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, adoptarea OM 6 care stabileşte carantinarea municipiului Suceava, unde sunt aproape 600 de cazuri de infectare cu coronavirus:

”Evoluţia cazurilor din Suceava, depistatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecţiilor, analiza făcută cu specialiştii în boli infecţioase, în Comitetul Naţional pentru situaţii Speciale de Urgenţă, împreună cu toţi factorii implicaţi, toate acestea au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă. În acest sens, am emis OM nr 6 din 30 martie 2020 privind instituirea măsurii de carantinare în municipiul Suceava, a unor comune limitrofe şi a unor instituţii”, a spus Vela.

Acesta a precizat că se instituie, pe perioada stării de urgenţă, carantina şi în localităţile Adâncata, Salcia, Ipoteşti, Bosangi, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei.

De asemenea, se instituie o zonă de protecţie în municipiul Suceava şi în jurul localităţilor carantinate formată din celelallte UAT din Judeţul Suceava.

”În zona carantinată este permisă intrarea/iesirea pentru  transportul de mărfuri, materii prime necesare desfălurării activităţii economice, persoanele care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, administratţia locală, domeniul asistenţei şi protecţiei, sociele, agriculturii, etc. Nu se vor comercializa bilete şi abonamente pentru transportul călătorilor în zona carantinată”, a spus Vela.

Toate căile de acces către zona aflată în carantină sunt securizate de Armată şi Poliţie.

Potrivit lui Raed Arafat, la ora 20.00 erau 2.109 cazuri de coronavirus confirmate în ţară, dintre care 593 n municipiul Suceava.


Ultimile din

Mergi la SUS