Neurochirurgul James T. Goodrich, specializat în separarea siamezilor, a decedat din cauza Covid-19

in Extern de

Neurochirurgul James T. Goodrich, specializat în separarea siamezilor uniţi în zona craniului, a murit luni din cauza unor complicaţii provocate de Covid-19, potrivit spitalului newyorkez unde lucra, informează CNN.

„Doctorul Goodrich era o călăuză a instituţiei noastre şi îi va fi simţită lipsa”, a spus Dr. Philip O. Ozuah, CEO al Montefiore Medicine. „Priceperea şi abilitatea lui au fost depăşite doar de inima sa blândă”.

Instituţia l-a descris pe Goodrich drept „un bărbat modest şi grijuliu” care „nu a tânjit după atenţie şi a fost iubit de colegi şi echipă”.

„Era sufletul departamentului nostru – un maestru chirurg, un pedagog de talie mondială şi un coleg îndrăgit de toţi. Pierderea lui bruscă este sfâşietoare şi amintirea lui va rămâne în gândurile noastre”, a spus Dr. Emad Eskandar, şeful departamentului de neurochirurgie de la Albert Einstein College of Medicine şi Montefiore Medical Center.

Goodrich a fost considerat pionier în soluţionarea problemelor neurologice complexe ale copiilor. El a dezvoltat o metodă construită în etape pentru separarea siamezilor uniţi la craniu.

În 2004, el i-a operat pe Carl şi Clarence Aguirre, siamezi din Filipine care împărţeau aproximativ 8 centimetri de ţesut cerebral. În 2016, a condus o echipă de 40 de medici într-o operaţie de 27 de ore, la Montefiore Medical Center, pentru a-i separa pe Anias şi Jadon McDonald, în vârstă de 13 luni. CNN a filmat această intervenţie, a şaptea a lui Goodrich şi a 59-a astfel de operaţie realizată în lume din 1952.

Neurochirurgul, recunoscut pentru priceperea sa, obişnuia să ţină legătura cu pacienţii. Părinţii au povestit că nu uita de zilele de naştere ale copiilor şi că era prezent în momentele importante pe care el le-a făcut posibile.

Separarea siamezilor este „destul de incredibilă”, a declarat el pentru CNN înainte de operaţia fraţilor McDonald. „Este haotic… Am transformat-o într-o artă, dar, la început, era destul de provocator”.

Goodrich, în vârstă de peste 70 de ani, a petrecut mai mult de trei decenii la Montefiore Einstein şi era directorul diviziei de Neurochirurgie Pediatrică de la Montefiore şi profesor la Albert Einstein College of Medicine.

Originar din Oregon, el a făcut parte din trupele Marinei americane în timpul războiului din Vietnam şi era pasionat de artefacte, călătorii şi surf.

Autor: News.ro