Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Urmeaza o noua minivacanta pentru romani! Cand vom avea parte de urmatoarele zile libere

in Diverse de

Anul acesta, romanii se bucura de doua zile libere in plus fata de anul precedent. Astfel, exista 12 zile libere stabilite pentru sarbatorile publice sau religioase.

Dupa minivacanta de 1 mai si de Rusalii, urmatoarea zi libera de care ne vom bucura este 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, care va pica intr-o zi de marti. Deocamdata nu se stie daca autoritatile vor acorda inca o zi libera in plus, pentru ca aceasta sa fie legata de weekend.

Iata cate zile libere mai avem anul acesta:

15 august (marti) — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (joi) — Sfantul Andrei

1 decembrie (vineri) — Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie (luni) si 26 decembrie (marti) – Craciunul

Codul Muncii prevede 14 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor legale, respectiv cate doua zile pentru Anul Nou, Paste, Rusalii si Craciun si cate o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Romane, Ziua Internationala a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romanieim potrivit romaniatv.net.

Tot Codul Muncii prevede ca programele de lucru din unitatile sanitare si cele de alimentatie publica se stabileste prin hotarare de Guvern. Salariatii care sunt nevoiti sa lucreze în zilele declarate sarbatori legale trebuie sa beneficieze de timp liber corespunzator în urmatoarele 30 de zile.

Ultimile din

Mergi la SUS