Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ordin, publicat în Monitorul Oficial: Pepenii comercializați de producătorii agricoli vor avea etichete

in ExtraNews de

Petre Daea, ministrul agriculturii, a emis un Ordin, publicat în Monitorul Oficial, prin care a aprobat modelul etichetelor pe care producătorii agricoli care vând pepeni în piață vor trebui să le afișeze.
Astfel, în Ordinul semnat de ministrul Daea scrie:”eticheta pentru produsul pepeni comercializat de producătorii agricoli va conține informații cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului și prețul de vânzare” și îl obligă pe producătorul agricol să afișeze eticheta în loc vizibil cumpărătorilor, fără a se deteriora.


În Ordin sunt prevăzute și caracteristicile etichetei: „a) să fie confecționată din hârtie A4, plastifiată transparent; b) să fie imprimată landscape, față-verso, color, cu denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului, prețul de vânzare”.
Inspecțiile tehnice din cadrul direcțiilor pentru agricultură județene vor verifica afișarea de către producătorii agricoli a acestor etichete.
În scopul asigurării trasabilității produsului(pepeni)se vor verifica: atestatul de producător, carnetul de comercializare, precum și documentul de identitate al producătorului agricol.

 

Ultimile din

Mergi la SUS