Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un transportor blindat s-a „înecat” în Dunăre la exerciţiul Argedava Saber 17

in Diverse/ExtraNews de

   Ministerul Apărării anunţă, într-un comunicat, că, În cadrul secvenţelor de instruire ale exerciţiului “Argedava Saber 17”, desfăşurat pe malul drept al braţului Borcea, în zona localităţii Borduşani, pe timpul exersării procedurilor de traversare a cursului de apă, echipajul unui transportor amfibiu blindat TAB-77 a raportat infiltrarea apei în interiorul transportorului.

   „Evenimentul face parte din gama de situații tactice luate în calcul de planificatorii exercițiului. Echipajul transportorului și forțele de sprijin special destinate pentru această situație au pus în aplicare procedurile de salvare și evacuare a personalului, care au funcționat conform standardelor și baremelor stabilite. Niciun militar nu a fost rănit pe timpul acestor operațiuni”, transmite MApN.

   Evacuarea din apă a transportorului amfibiu blindat nu a fost posibilă pe loc, cu echipamentele standard din dotarea unității, ca urmare a caracteristicilor cursului de apă din zona respectivă mai spune Ministerul Apărării. Operațiunea de scoatere a TAB-ului scufundat va fi realizată ulterior, cu ajutorul unor utilaje furnizate de un operator specializat civil, în cooperare cu structuri din M.Ap.N.

   În tot acest timp, navigația pe brațul Borcea s-a desfăşurat în siguranţă, locul de scufundare fiind balizat, iar căpitania portului Fetești a fost informată. (în foto: aspecte de la exerciţiul Argedava Saber 17 – MApN)

Ultimile din

Mergi la SUS