Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un primar PSD o dă de gol pe Firea: „Decizia de a face târgul la Piaţa Victoriei a fost luată în partid“. Primăria spusese că Inspectoratul Şcolar a cerut târgul

in Politic de

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, la Realitatea TV, că decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei a fost luată în partid, tocmai de aceea Gabriela Firea trebuia sprjinită, aluzie la criticile aduse de premierul Mihai Tudose. Fără să-şi dea seama, Tudorache a dat-o de gol pe Firea, cea care spusese că Inspectoratul Şcolar a cerut un târg de colinde, că nicidecum n-a fost o decizie politică.

„Decizia să se facă târg de Crăciun îm Piaţa Victoriei a fost luată la partid“, a spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, la Realitatea TV, în contextul în care Gabriela Firea a luat decizia de a muta târgul din faţa Guvernului la presiunea străzii. Mesajul transmis de Dan Tudorache, unul dintre politicienii fideli Gabrielei Firea, era cu bătaie către premierul Mihai Tudose, cel care a criticat decizia priamarului general de a organiza un târg în faţa Guvernului.

Însă, fără să vrea, Tudorache n-a făcut altceva decât să o dea de gol pe Gabriela Firea, cea care spusese că decizia de a face un târg de Crăciun şi în Piaţa Victoriei, pe lângă cel din Piaţa Constituţiei, a venit pe fondul rugăminţilor de la Inspectoratul Şcolar.

Ulterior, Primăria Municipiului Bucureşti a semnat un protocol pentru organizarea târgului de colinde cu Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti (PROEDUS) şi cu Centrul Cultural al municipiului Bucureşti (ARCUB), ambele instituţii subordate Consiliului General.

Sâmbătă dimineaţă au izbucnit proteste în Piaţa Victoriei din Capitală, ca urmare a deciziei primăriei de a organiza  un târg de Crăciun în piaţă, în condiţiile în care aceasta a devenit locul tradiţional de desfăşurare a manifestaţiilor antiguvernamentale.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregătite pentru târgul de Crăciun. Ulterior, municipalitatea a anunţat că va muta Festivalul de colinde din Piaţa Victoriei într-un alt loc.

Sursa: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS