Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Primarul Constantin Toma: Buzău, cel mai mare oraș românesc aflat la jumătatea distanței Ecuator-Polul Nord

in ExtraNews de

O descoperire geografică de ultimă oră arată că municipiul Buzău este cel mai mare oraș din România aflat la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator, poziție ce ar putea fi valorificată ca brand turistic, a anunțat luni primarul localității, Constantin Toma.

„Am primit de Ziua Națională o adresă de la un reputat geograf, Alexandru Boroi, de la Universitatea din Pitești, conform căruia Buzăul este cel mai mare oraș din România situat fix la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Buzău.

El a spus că în adresa transmisă de geograf, acesta menționează că municipalitatea poate ”cultiva” un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală.

„Buzăul are o poziție geografică specială, ce poate fi valorificată excelent ca brand turistic (…). Este motivul pentru care va transmit astăzi de Ziua Națională a României fișierul atașat, care justifică stiințific faptul că municipiul Buzău este cel mai mare oraș din Romania situat exact la jumătatea distanței Ecuator — Polul Nord, astfel că administrația locală poate cultiva, justificat științific, un nou brand turistic, benefic pentru comunitatea locală”, a afirmat Alexandru Boroi.

Totodată, potrivit lui Toma, geograful s-a arătat dispus să se deplaseze la Buzău, pentru a demonstra afirmațiile făcute și a oferi informatii suplimentare.

Alexandru Boroiu este prodecan al Facultății de Mecanică și Tehnologie din cadrul Universității de Stat din Pitești. Este autorul a 29 de cărți și manuale universitare, precum și a peste 200 de lucrări științifice publicate.

AGERPRES

Ultimile din

Mergi la SUS