Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un nou exerciţiu militar multinaţional de amploare, în România: Saber Guardian 2017

in Diverse/Extern/ExtraNews de

   Saber Guardian 2017 (SG17), cel mai mare exercițiu desfășurat în regiunea țării noastre, este gata de start, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. La exerciţiu participă 25.000 de militari din 22 de țări aliate și partenere. Exercițiul, condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfășoarp, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

   Saber Guardian 2017 va începe cu activităţi de relaţionare ale militarilor români și americani cu autorităţile şi comunităţile locale, în perioada 11-14 iulie, în garnizoane aflate pe itinerariile de deplasare către poligoanele și raioanele de dislocare. Militarii fac parte din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii și din Brigăzile Multinațională Sud-Est din Craiova şi 2 Vânători de Munte din Brașov. Militarii vor organiza expoziții de tehnică sau ceremonii militare în localitățile Arad și Sinaia (11 iulie), Ploiești (12 iulie), Sibiu (13 iulie) și Râmnicu Vâlcea și Slobozia (14 iulie). Pe teritoriul României, SG17 se desfășoară în peste 20 de poligoane și raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră,

   În total, în regiunea Mării Negre se vor desfăşura, în acest an, 18 exerciţii internaţionale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari, SG17 fiind cel mai mare şi mai complex dintre acestea. Împreună, aceste exerciţii urmăresc să demonstreze capabilităţile întrunite şi multinaţionale superioare ale SUA, aliaţilor şi partenerilor şi evidenţiază coeziunea, unitatea şi solidaritatea acestora în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.

   MApN reaminteşte cetățenilor care au domiciliul în localitățile adiacente centrelor de instruire obligaţia de a respecta măsurile de siguranţă stabilite pe timpul tragerilor cu muniţie reală, precum şi marcajele, însemnele privind restricţiile și indicațiile personalului de pază din proximitatea poligoanelor M.Ap.N. şi a zonelor de siguranţă. Accesul neautorizat în poligoane, atingerea sau strângerea deşeurilor metalice rezultate în urma activităţilor de tragere cu muniţie reală sunt strict interzise şi prezintă riscuri majore. (foto: mapn.ro, pagina facebook)


Ultimile din

FALSIFICAREA CĂRNII

Sub denumirea de carne se înțelege partea comestibilă a animalelor, a păsărilor,
Mergi la SUS