Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Premierul Mihai Tudose, la Bruxelles

in Diverse/Extern/ExtraNews/Politic de

   Premierul Mihai Tudose va a fi prezent, marţi, la Bruxelles, unde întrevederi cu înalți oficiali europeni, în cadrul primei vizite externe a șefului Executivului, anunţă un comunicat al Guvernului României.

   La Bruxelles, Mihai Tudose va prezenta prioritățile actualului Guvern, cu accent asupra temelor economice, poziția României privind viitorul Uniunii Europene, pregătirea preluării președinției Consiliului European și îmbunătățirea absorbției fondurilor europene.

   Prim-ministrul român va avea întrevederi cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu.

Este prima mea vizită la Bruxelles în calitate de prim-ministru, temeinic pregătită din punct de vedere tehnic. Vreau să transmit mesajul că România este un partener serios, care își va respecta toate angajamentele asumate anterior. Ne dorim o colaborare foarte bună în relația cu Uniunea Europeană, așa cum ne-am angajat, de altfel, și prin Programul de Guvernare. Suntem pregătiți să creștem calitativ prezența României la nivelul instituțiilor europene și să contribuim la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva responsabilității pe care ne-o vom asuma în primul semestru al anului 2019, în primul mandat românesc la președinția Consiliului Uniunii Europene”, a declarat premierul Mihai Tudose.

   Din delegația condusă de premierul Mihai Tudose mai face parte ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. (foto: gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS