Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un irlandez a stat cu soția lui timp de o lună în Romania. Povestea a devenit virala dupa ce a trimis o scrisoare publica unui cotidian local.

in ExtraNews de

Un irlandez a stat cu soția lui timp de o lună în Romania și a fost atât de impresionat de cele văzute, încât a trimis o scrisoare publica unui cotidian și a decis să își invite prietenii pe meleagurile românești.

John Mullins afirma că s-a simțit mult mai bine în România decât la Paris. „De când am ajuns in Transilvania acum patru săptămâni, eu si șotia mea au fost foarte impresionați de ospitalitatea romanilor. Am petrecut o săptămâna in Sinaia, apoi am mers la Sibiu, am văzut cosmopolitul oraș Brașov, iar in final Sighișoara.

In oricare dintre aceste săptămâni pe care le-am petrecut in Romania ne-am simțit mai bine decât in săptămâna trecută la Paris anul acesta: fără infracțiuni, poșete lăsate in siguranță pe scaune si oameni ospitalieri.

Restaurantul italian in care am luat masa in Brașov a fost cel mai bun in care am mâncat vreodată. Si mai exista o contradicție față de Paris: meniurile sunt foarte ieftine, chelnerii profesioniști si politicoși, vinul bun este si el foarte ieftin si in plus nu este nevoie de militari pe străzi deoarece Romania nu este o țintă a extremiștilor“, scria John Mullins.

El arăta că românii iti sar imediat in ajutor.

„Imediat după ce mașina noastră a făcut pană la Zărnești, trei barbari care lucrau la săparea unui șanț pentru a introduce o conductă in pământ s-au oprit si au venit sa ne ajute. Cel mai tânăr dintre ei a arătat spre el si a spus mecanic, singurul cuvânt pe care ambii l-am putut înțelege. A descoperit ca nu aveam roata de rezervă in mașina si m-a transportat până la Zărnești la o vulcanizare.

Acesta a fost cea mai plăcută experiență a vacantei noastre in Romania, atâta bunătate din partea unui străin. Ajutorul mecanicului a fost doar un exemplu din atitudinea extraordinara pe care am întâlnit-o aici in România. Un alt exemplu al ospitalității românilor a fost chiar in prima zi a excursiei cand GPS-ul a cedat.

Am ajuns la Hotelul Regal din Sinaia, iar Alex de la recepție s-a uitat pe internet si a aflat cum ne poate rezolva problema. Nu am mai primit un astfel de ajutor la niciun hotel din lume“, mai scrie John Mullins.

John Mullins a recomandat tara noastră tuturor prietenilor sai. „Pentru că am avut o experiență excepțională si atât de plăcută in Romania, am trimis email-uri la toți prietenii si i-am invitat sa vina aici. Oamenii din alte părti ale Europei ar trebui sa vina aici pentru a vedea satele românești, dar si oamenii săi. Noi cu siguranța o sa ii încurajăm sa va viziteze tara asta minunata când ne vom întoarce in Irlanda“, a mai scris John Mullins.

Sursa:caplimpede.ro

Ultimile din

Mergi la SUS