Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un cutremur de 7 grade în Marea Neagră ar putea declanşa un tsunami!

in ExtraNews de
horacredit.ro/

Un seism cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter s-a produs în Marea Neagră în anul 2009 şi a fost resimţit în mai multe judeţe şi în Capitală.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc astazi în Marea Neagră, la o adâncime de 30 de kilometri, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Constanta, Brăila, Galați, Varna, Sevastopol, Odessa și Burgas

Oraşul Mangalia ar putea fi lovit de un tsunami, în cazul producerii unui cutremur cu epicentrul în Marea Neagră cu o magnitudine de 7,2 pe scara Richter. Un seism cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter s-a produs în urmă cu patru ani în Marea Neagră, la o adâncime de circa 20 de kilometri. Cel mai mare cutremur înregistrat în Marea Neagră s-a produs în anul 1901, pe data de 31 martie, unde valurile au avut o înălţime de patru metri la ţărm. Cutremurul din 1901 a distrus multe sate, a dislocat maluri şi a fost urmat de mai multe replici şi seisme secundare locale, care s-au produs pe durata mai multor ani, până în 1905, atingând magnitudini de 5,5-6,0 grade pe scara Richter.

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS