Un bătrân din Aninoasa şi-a donat toţi banii strânşi unui spital, pentru incubatoare de bebeluşi

in Educational de

Un bătrân din Aninoasa ne oferă o lecţie minunată de omenie. A donat toţi banii strânşi într-o viaţă, nu mai puţin de 10 mii de euro, Spitalului Municipal din Câmpulung. Asta deşi bărbatul trăieşte în condiţii simple şi are o pensie modestă. Banii donaţi vor fi folosiţi, printre altele, pentru cumpărarea de incubatoare pentru nou-născuţi.

Ion Cârstoiu a muncit o viaţă întreagă ca şofer iar banii primiţi lună de lună i-a pus deoparte pentru zile negre. A reuşit să strângă astfel o mică avere.

Acum, la bătrâneţe şi-a dat seama că el nu are ce face cu atâţia bani.

ION CÂRSTOIU: Mie, drept să va spun, am pensia asta micuţă. Îmi ajunge și am considerat ca banii ăștia dacă eu nu ii mai pot folosi. Să ii folosească pentru sănătatea oamenilor.

Măcinat de gândul că în tinereţe a renunţat la copilul pe care urma să îl aibă cu iubita lui de la acea vreme, bătrânul de 72 de ani şi-a donat agoniseala de-o viaţă spitalului Municipal din Câmpulung. Este felul lui de a repara greşeala trecutului.

ION CÂRSTOIU: I-am zis „dă-l afară”. Am făcut rău și datorită acestui fapt am zis sa iau incubator pentru copiii nou născuți pentru a venit la viață. Am fost satisfacut, am plecat asa cu o inima implinita

Vecinii au numai cuvinte de laudă la adresa bărbatului. Banii donaţi vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a două monitoare pentru terapie intensivă şi un incubator pentru secţia de neonatologie a spitalului. 

NICOLAE ALEXE, medic: Gestul batranului ne lasa fara cuvinte!

Nu este prima oară când bătrânul sare în ajutorul celor nevoiaşi. În urmă cu cinci ani de zile, femeia cu care îşi împărţea viaţa a murit. De atunci, bătrânul are grijă şi de nepotul acesteia, un tânăr cu nevoi speciale.