Nu vă lăsaţi păcăliţi de vânzătorii care promit telemea proaspătă de Sibiu! Oile nu se mulg până la primăvară, o spun ciobanii

in Diverse de

Nu vă lăsaţi păcăliţi de vânzătorii care promit telemea proaspătă de Sibiu! Brânza de oaie nu se produce în această perioadă, spun ciobanii din Mărginimea Sibiului. Şi asta pentru că oile nu se mulg până la primăvară. numai 10 producători din România pot vinde telemea de Sibiu sub această denumire.

Ciobanii din Mărginimea Sibiului îi contrazic. În această perioadă nu se mulg oile, până la sfârşitul lui martie când sunt înţărcaţi mieii.

CÂNDEA GHEORGHE: Nu există nicio posibilitate ca pe timp de iarnă să obţineţi telemea din asta proaspătă. Nu, nu este. Numai dacă, nu stiu, firmea d-ale ce or mai fi adus oi de pe dincolo, dar ale noastre, oaia ţurcană de la Sibiu, nu este. 

Cu toate acestea, pieţele din Capitală sunt invadate de telemea „proaspătă” de oaie, făcută în Mărginimea Sibiului.

Reporterii noştri au descoperit luna trecută aşa zisa telemea de Sibiu produsă de fapt în Timişoara.

Telemeaua de Sibiu este produs protejat naţional. Asta înseamnă că doar cei care fac brânză, în acest judeţ, din lapte de oaie, mai pot vinde specialitatea cu această denumire. În România, sunt doar 10 producători.