Un bărbat a murit cu ambulanța în fața casei. Echipajul, coordonat de medicul Mohamad Awad, n-a intrat în curte de frica a doi câini mici

in ExtraNews de

Un bărbat din municipiul Huși, care a sunat la 112 și a cerut ajutor, a murit la mai puțin de jumătate de oră de la apel, cu ambulanța în fața casei. Medicul Mohamad Awad și ceilalți doi colegi ajunși la caz au refuzat să intre în locuința bărbatului de frica a doi câini de talie mică. Echipajul de la ambulanță a așteptat în fața porții intervenția jandarmilor.

Cazul descoperit de Libertatea s-a petrecut luna trecută. Bărbatul în vârstă de 72 de ani a sunat la numărul de urgență 112 la ora 3.47, spunând dispecerului de serviciu că se simte rău, respiră foarte greu și că are nevoie de ajutor. În șase minute de la apel, echipajul medical, coordonat de medicul Mohamad Awad, despre care Libertatea a mai scris și care, recent, a fost sancționat cu amenzi și mutare disciplinară pentru că nu ar respecta protocoalele medicale, a ajuns la locuința bătrânului.

Deși l-au văzut pe bărbat căzut în holul casei, cei trei membri ai echipajului SAJ nu au intrat în curte pe motiv că ar fi fost amenințați de doi câini de talie mică aflați în curte. Așa că au sunat la numărul de urgență 112 și au cerut ajutorul unui echipaj de ordine publică.

În doar un minut de la apelul celor de la SAJ, un echipaj de jandarmi a ajuns la locuința în care bărbatul de 72 de ani aștepta ajutorul medicilor.

”În momentul în care au ajuns la adresa indicată, jandarmii au constatat că în curtea imobilului se află doi câini de talie mică. Nu a fost nevoie de intervenția noastră cu mijloace din dotare întrucât animalele au plecat după ce au fost izgonite verbal”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Vaslui, Sorin Niță

După ce au alungat cei doi câini care, potrivit Jandarmeriei, nu prezentau nici un pericol, echipajul IJJ s-a retras, iar medicul Awad, asistentul medical și ambulanțierul au intrat în locuință. ”Trebuiau începute manevrele de resuscitare, care puteau fi cu evoluție favorabilă sau nefavorabilă” Ajuns în locuință după aproximativ 15 minute de la apelul la 112, echipajul medical a constatat, așa cum scrie medicul Awad în fișa de urgență prespitalicească, că bărbatul care ceruse ajutor medical avea tegumentele ”reci, umede și icterice”. În plus, pacientul ar fi fost fără funcții vitale și cu spume la gură. Echipajul medical i-a făcut o electrocardiogramă, constatând că nu avea activitate cardiacă. În consecință, medicul Awad l-a declarat decedat, fără să facă vreo manevră medicală de urgență.