Cel mai bun prieten al criminalului de la Săpoca: ”Petreceam mult timp împreună, munceam împreună. El nu era violent, medicii i-au dat ceva prea puternic”

in ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Crimele multiple de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca au șocat opinia publică, dar și pe toți cei care îl cunoșteau pe Niolae Lungu, tânărul care a atacat din senin mai mulți pacienți și personalul medical. Atât fratele lui, cât și cel mai bun prieten al acestuia spun că nimic, dar absolut nimic nu prevestea o asemenea nenorocire.

Fratele mai mic al bărbatului care a ucis cinci pacienți și a rănit alți opt în spitalul de psihiatrie Săpoca, l-a vizitat chiar cu o zi înainte de atac pe Nicolae Lungu împreună cu alți prieteni și spune că era „vesel, ca acasă, nu avea nimic”, ba chiar au râs și au mâncat covrigi.

Bărbatul care și-a ucis colegii de salon locuia cu mama lui la marginea comunei Săgeata, jud. Buzău. El mai are doi frați și o soră. Fratele mai mic al lui Nicolae Lungu, Vasile, lucrează, în această perioadă, la vie într-o altă localitate și vine la casa părintească o dată la câteva zile. L-am găsit acasă, alături de mama sa. Trebăluiau prin curte.

„Nu știu ce s-a întâmplat, dar ceva a fost. El nu era violent, nu se certa nu nimeni niciodată, toată lumea îl place. Mai ciugulea și el așa, uneori, ca toți oamenii, dar nu avea probleme cu alcoolul”, îl descrie bărbatul pe fratele său. El și câțiva prieteni l-au vizitat la spital pe Nicolae, cunoscut prin sat drept „Roiban” (pentru că bunicul său a crescut cai roibi – cu păr roșcat), sâmbătă, în ziua de dinaintea atacului. I-a dus suc și covrigi și au stat de vorbă. Vasile spune că fratele său era vesel, râdea și nu a dat niciun semn că nu i-ar fi bine.

Tot el povestește că fratele său a mai fost internat o dată la psihiatrie, în noiembrie anul trecut, în urma unei crize de epilepsie.

Prietenul cel mai bun dă vina pe medici Nedespărțit de „Roiban” era un tânăr de 23 de ani, cel care l-a și îndemnat pe Vasile să meargă la spital, la fratele său. Pentru că știa că Nicolae mai facea crize de epilepsie, băiatul îl însoțea la lucrări prin sat, ca sa poată avea grijă de el. Munceau împreună.

El crede că de vină pentru ce s-a întâmplat sunt medicii de la spitalul Săpoca, pe care îi acuză că i-a administrat lui Nicolae Lungu un tratament prea puternic, care, în combinație cu alcoolul pe care încă îl mai avea în sânge, i-a dat halucinații. „În primul rând, nu ar fi trebuit să-l pună pe bărbatul ăla în același pat cu Nicu. Lui nu-i plăcea să doarmă nimeni pe lângă el. Și dacă mai aveau paturi libere în spital de ce i-au pus pe amândoi în același pat? Dar oricum el nu era în stare să facă așa ceva. Să ucidă cinci oameni. El nu era violent. Eu sunt convins că e de la medicament, i-au dat un medicament puternic și el și băuse… și asta s-a întâmplat”, spune băiatul.

Vecinii care îl cunosc pe Nicolae Lungu încă de când era copil sunt șocați de ce s-a întâmplat și spun că, deși consuma des alcool, nu a fost niciodată violent. Ei îl descriu drept o persoană foarte harnică, săritoare, „un tânăr excepțional”.

„Sunt uimit, nu mi-a venit să cred când am auzit. Soția mea a aflat de la televizor, tremura când a văzut. Eu îl cunosc de când era mic, vorba aia, stăm poartă în poartă. Este un tânăr excepțional. Dacă aveam ceva de cărat venea și spunea lasă, îl iau eu, mă ocup eu”, îl caracterizează unul dintre vecini


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...