Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un băiat l-a întrebat plângând pe Papa Francisc dacă tatăl lui ateu, care murise recent, a ajuns în Rai. Răspunsul primit de la acesta face înconjurul lumii

in Extern/ExtraNews de

Într-o vizită papală la parohia Sf. Paul al Crucii, de la marginea Romei, efectuată duminică, Suveranul Pontif a avut o sesiune de întrebări și răspunsuri cu copiii din parohie.
Un băiețel speriat, pe care Sfântul Părinte l-a numit Emanuele, care se lupta cu multe întrebări existențiale după moartea tatălui, s-a apropiat de microfon pentru a lămuri o problemă care-l frământa. Nu a putut să vorbească și a izbucnit în plâns. Papa Francisc l-a rugat să-i adreseze întrebarea la ureche.
Băiatul i-a spus Papei că tatăl său care era ateu, dar un om bun care i-a botezat pe toți cei patru copii ai săi, a murit recent și a întrebat: „Este tata în ceruri?”
Papa a răspus: „Un băiat care a moștenit puterea tatălui său, a avut curajul să plângă în fața tuturor. Dacă acest om a fost capabil să creeze copii de genul acesta, este adevărat că este un om bun” și a subliniat că: „Dumnezeu decide cine merge la cer și că Dumnezeu are ‘inima unui tată.'(…) Dumnezeu a fost cu siguranță mândru de tatăl tău, pentru că este mai ușor ca un credincios să-și boteze copiii decât unul care nu e credincios. Cu siguranță, acest lucru a mulțumit foarte mult pe Dumnezeu.”
Papa Frasncisc a subliniat ideea că Dumnezeu îi primește în Rai pe oamenii buni și a reiterat credința creștină că mântuirea veșnică este atinsă prin Isus Hristos, declarând că toți oamenii sunt creați după chipul lui Dumnezeu. Sfântul Părinte a arătat că principiul de a face bine celorlalți este unul care unește toată omenirea.

Mergi la SUS