Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ULTIMĂ ORĂ! Va avea loc o REUNIUNE DE URGENŢĂ a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la situaţia din Siria

in ExtraNews de

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la ofensiva armatei siriene în estul orașului Alep va avea loc marți sau miercuri la New York, a declarat, pentru AFP, ambasadorul francez la ONU, François Delattre. Diplomatul a precizat că Parisul face eforturi, alături de președinția senegaleză a forului, pentru convocarea cât mai rapidă a reuniunii.

„Azi sau mâine, cel târziu, cred că va avea loc ședința”, a declarat și ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft, pentru AFP, subliniind că Londra susține solicitarea Franței, scrie Agerpres.

Ambasadorul Delattre a spus că, în condițiile în care estimările ONU arată că 16.000 de civili au părăsit deja zona de est a Alepului, „Franța și partenerii săi nu pot asista în liniște la ce ar putea fi cea mai cruntă masacrare a civililor de la Al Doilea Război Mondial încoace”.

Ambasadorul britanic la ONU le-a cerut regimului de la Damasc și Rusiei să înceteze bombardamentele și să permită accesul convoaielor umanitare. Diplomatul a spus că ONU „a spus la punct un plan pentru ca localnicii din estul Alepului să poată primi ajutoare și pentru ca răniții de aici să fie evacuați” și că opoziția a acceptat acest plan. „Prin urmare, cer Rusiei să facă în așa fel încât și regimul Sirian să îl accepte”, a declarat Matthew Rycroft.

Armata siriană a preluat, zilele trecute, controlul asupra unui cartier-cheie din estul Alepului, zonă aflată încă din 2012 sub controlul rebelilor.

Ultimile din

Mergi la SUS