Ultima oră! A scăpat Gheorghe Dincă de trupul Alexandrei Măceşanu prin metoda MAFIEI MEXICANE?! Cum s-ar fi putut debarasa criminalul de victimă dacă nu i-a incendiat corpul

in ExtraNews de

Cazul dispariţiilor de la Caracal este, încă, învăluit în mister. Deşi expertiza IML a arătat că oasele găsite la locuinţa suspectului sunt ale Alexandrei Măceşanu, atât familia, cât şi mai mulţi criminalişti nu cred că lucrurile au stat aşa.

Principalul argument adus de specialişti este că un corp uman nu poate arde, aproape în totalitate, într-un timp atât de scurt precum a avut Dincă la dispoziţie, cel puţin în cazul Alexandrei, pe care ar fi ucis-o cu doar o zi înainte ca poliţiştii să descindă la el acasă.

Cu toate acestea, numeroşi criminali din istorie sau cei din mafie folosesc cu regularitate o altă metodă de a scăpa cu succes de un cadavru, în doar câteva ore.

A scăpat Gheorghe Dincă de trupul Alexandrei Măceşanu prin metoda mafiei mexicane?
Analele crimelor sunt pline de poveşti îngrozitoare despre folosirea substanţelor chimice pentru a dizolva un corp neînsufleţit. La mijlocul anilor 1940, unul dintre cei mai cunoscuţi ucigaşi din istoria Marii Britanii, John Haigh, a folosit acid sulfuric pentru a face dispărute cel puţin şase dintre victimele sale. Renumitul cartel mexican Tijuana, a cărui poveste apare în serialul „El Chapo” şi care a inspirat pelicula „Traffic”, a folosit hidroxid de sodiu, adică sodă caustică sau leşie, pentru a scăpa de cadavrele rivalilor grupării. Mai mult decât atât, metoda folosită de aceştia poartă numele pozole, după denumirea unei supe tradiţionale sud-americane. În 1897, Adolph Luetgert, cunoscut drept „Regele Cârnaţilor din Chicago”, şi-a aruncat soţia într-un cuvă plină de sodă caustică, apoi a ars resturile, care au fost găsite de poliţişti într-un furnal. În 2003, o biochimistă de peste Ocean a utilizat, cu succes, acid clorhidric pentru a dizolva trupul lipsit de viaţă al soţului său.

Astfel, un cadavru poate fi dizolvat cu acid sau cu o bază, însă există diferenţe privind modul în care fiecare substanţă acţionează. Acizii pot dizolva un corp mai eficient decât bazele, lichefiind chiar şi oasele şi dinţii, însă durează mai mult decât în cazul folosirii unei baze şi este mai periculos. De exemplu, criminalul George Haigh a mărturisit că a folosit acid sulfuric pentru a scăpa de cadavrele victimelor sale şi a spus că a durat aproximativ două zile pentru ca procesul să fie complet. Mai mult decât atât, substanţele toxice care se evaporau în uma reacţiei l-au făcut să plece din locul cu pricina, pentru că se simţea rău. Dincolo de asta, soda caustică este mai ieftină şi mai uşor de procurat decât un acid concentrat, folosindu-se la fabricarea săpunurilor şi în activităţi casnice.

Cum ar fi putut proceda criminalul din Caracal
După ce ar fi ucis-o pe Alexandra joi, suspectul de la Caracal ar fi avut mai puţin de 24 de ore la dispoziţie pentru a scăpa de cadavrul fetei. Pentru că era mecanic auto, Dincă ar fi putut procura uşor acizi tari din bateriile autoturismelor, însă cel mai probabil a folosit o bază. În cazul în care opta pentru utilizarea de sodă caustică, era necesar să fie amestecată cu apă şi încălzită în prealabil la 300 de grade Celsius. Un corp introdus în leşia incinsă la această temperatură devine lichid în doar trei ore. Dacă suspectul nu a avut la dispoziţie o cuvă sub presiune, atunci dizolvarea trupului victimei dura cel mult cinci ore. Tot ce rămâne în urmă sunt fragmente osoase de mici dimensiuni, similare cu cele găsite de anchetatori şi identificate ca fiind ale Alexandrei Măceşanu.