Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

in ExtraNews de

Șeful Poliției Caracal, comisarul Nicolae Mirea, nu a fost pedepsit, ci premiat! Gestionarea catastrofală a „cazului Alexandra” i-a scurtat drumul spre o pensie timpurie și nesimțit de mare.

Nicolae Mirea a decis să iasă la pensie, anunță G4Media.ro. Cerea a scris-o astăzi, și tot astăzi i-a fost aprobată. Decizia se aplică din 5 august. Altfel spus, începând de săptămâna viitoare, fostul șef al Poliției Caracal va fi un fericit pensionar. Mai precis: la 12 zile de la răpirea Alexandrei Măceșanu (15 ani). Sau la 11 zile de când fata a sunat disperată la 112.

Toată lumea știa că Nicole Mirea nu mai e șeful Poliției Caracal. Însuți ministrul de Interne, Nicolae Moga („ministrul de 6 zile”), anunțase sâmbătă, 27 iulie, că l-a demis pe șeful Poliției Caracal. A rămas însă o simplă vorbă.

Demiterea nu se face pe loc, ci în urma unei proceduri de durată. Pe numele lui Mirea a fost declanşată procedura cercetării prealabile şi urma punerea la dispoziţie, iar apoi demiterea. Numai că, în acest caz, cercetarea prealabilă putea să dureze şi câteva săptămâni.

Mult mai scurt a fost drumul spre pensionare. Iar comisarul Mirea se pensionează din poziția de șef al Poliției Caracal, deci comisar cu funcție mare și cu calitatea de comandant. Asta înseamnă și o leafă mare, dar și o pensie specială pe măsură.

Din informațiile obținute de Ziaristii.com, Nicolae Mirea va avea o pensie lunară de circa 12.000 de lei. Dacă ar fi fost demis și s-ar fi pensionat în anii următori, de pe o funcție mult mai mică, ar fi încasat sub 9.000 de lei.

La câteva zile după răpire, Nicolae Mirea a declarat la RTV că nu a greșit cu nimic în ziua de joi, 25 iulie, când Alexandra a sunat disperată la 112, spunând că a fost răpită și violată și că are nevoie de ajutor. Explicațiile lui Mirea au fost haotice, superficiale, trădând o gravă lipsă de profesionalism.

„Prima dată ne-a sunat fata. După, am sunat la numărul acela și nu ne-a mai răspuns. Și peste cam vreo jumătate de oră a sunat ea din nou și nu știu ce s-a făcut. Nu știu dacă au sunat subordonații mei sau nu, atunci a apucat fata să le spună că vede un brad, vede un nuc, că sunt niște câini, da, ne-a dus în eroare cu o poartă roșie, care nu era la drum. Bine, nu asta contează. Eroarea era totală. Am căutat cu toată Poliția elementele ca o casă să aibă un brad, un nuc și așa mai departe. Brazii erau doi mici, nici nu depășeau un gard. Erau în fața casei. În sfârșit…”, s-a apărat penibil comisarul Mirea.

Acesta are 51 de ani, deci se va bucura de pensie cu 14 ani mai devreme decât pensionarii obișnuiți, care muncesc până la 65 de ani. Pensionar tânăr, dar pensia mare!

Nicolae Mirea lucrează în Poliție din 1990, când a absolvit Școala de ofițeri de Poliție. Șefia Poliției din Caracal i-a fost oferită de Mafia PSD din județul Olt, pe filiera Paul Stănescu – Dan Ciocan. Un senator și un deputat. Un fost tractorist și un fost milițian, care coabitează cu clanurile interlope din Caracal și din Olt.

Nicolae Mirea este de loc din comuna Vișina, județul Olt, la fel ca Paul Stănescu.