Turmă de porci mistreți, in centrul unui oras din Romania! „Porcii simt mirosul de la foarte mare depărtare. Pot veni și de la o sută de kilometri”

in Diverse de

Mai mulți porci mistreți și-au făcut curaj și au vizitat Buzăul. Sălbăticiunile au fost filmate de un cameraman amator, dimineața, în jurul orei 05.00, plimbându-se pe strada Frăsinet din municipiu relateaza stiridebuzau.ro

Prezența porcilor mistreți în apropierea Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă nu este întâmplătoare. Sălbăticiunile au fost atrase în oraș de cultura de cartofi dulci, cultivați pe terenurile Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău.

„Anul acesta, avem o cultură de Topinambur, cartoful dulce, iar porcii mistreți îi simt mirosul de la foarte mare depărtare. Pot veni și de la o sută de kilometri”, spune cercetătorul Costel Vânătoru.

Cel mai probabil, porcii mistreți au venit de pe Valea Slănicului, au trecut râul Buzău și au ajuns în oraș. Pagubele în cultura de napi au fost nesemnificative, au transmis reprezentanți SCDL Buzău.

Sursa: Stiridebuzau.roLoading...