Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Totuşi, agricultura merge la noi. Fermierii au început campania de recoltare a cerealelor

in Diverse/ExtraNews de

   Conform datelor centralizate la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, până la 3 iulie a fost recoltată 74,05% din suprafața însămânțată cu orz la nivel național, în județele Arad, Argeș, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Mehedinți, Olt și Timiș campania de recoltare a orzului fiind încheiată, iar în Gorj, Teleorman și Tulcea, aceasta apropiindu-se de final, anunţă MADR.

   La orzoaica de toamnă, recoltarea s-a efectuat pe mai mult de jumătate din suprafața însămânțată, aceasta fiind încheiată în Arad, Buzău, Călărași, Mehedinți și Teleorman, aflându-se în stadii avansate în Dâmbovița, Neamț și Prahova. Campania de recoltare a grâului s-a extins și a continuat în ritm susținut în județele Olt, Dolj, Mehedinți, iar în Teleorman s-a adunat recolta de pe 53,01% din suprafața însămânțată. Rapița pentru ulei a fost strânsă de pe 27,28% din suprafață, Mehedinți și Timiș raportând finalizarea recoltatului. Mazărea boabe a fost recoltată de pe un sfert din suprafața însămânțată, județele Hunedoara, Ilfov și Giurgiu încheind deja operațiunea.

   MADR precizează că aceia care fac efectiv producția de cereale pe care o dau astăzi spre comercializare sunt fermierii, „cei care au cheltuit mult și au depus eforturi uriașe pentru obținerea acestor producții prin dotări corespunzătoare și aplicarea de tehnologii moderne pentru a obține producții de calitate superioară”. Fermierii au așteptat un an pentru realizarea acestora în condiții grele de muncă și cu riscuri enorme: „Agricultura se desfășoară sub zodia riscului, tot timpul trebuie să cauți decizia cea mai bună. În același loc ai grâu supracopt și trebuie să-l recoltezi cât mai repede, iar alături ai culturi suferinde de porumb sau floarea soarelui care așteaptă ploaia”, a afirmat ministrul Petre Daea.

   Ministrul Agriculturii a mai afirmat că piața este singura care trebuie să stabilească prețul produselor agricole, dar că se declară a fi întotdeauna alături de fermieri în această privință. (foto: madr.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS