Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE FONDUL DE TEN! TINE CONT DE ACESTE SFATURI SI TENUL TAU VA ARATA PERFECT PE TOATA DURATA ZILEI

in Frumusete de

Cum alegi culoarea fondului de ten, cum il aplici corect, ce trebuie sa faci sa reziste mai mult pe fata? Afla raspunsurile la aceste intrebari de la specialistii in make-up!

Despre fondul de ten probabil ca putem scrie pagini intregi si tot ar mai fi intrebari. De la textura, culoare sau mod de aplicare pana la cum il alegi in functie de tenul tau, vei descoperi in continuare. Tine cont de aceste sfaturi, iar tenul tau va arata perfect pe toata durata zilei!

ASA ALEGI CORECT CULOAREA!

Cel mai bun reper este culoarea pielii gâtului. Gâtul face legătura între față și corp, iar fața poate fi mai pigmentată decât restul corpului, și noi dorim ca prin machiaj să obținem o armonie cromatica. Culoarea fondului de ten și culoarea pielii gâtului trebuie să se suprapună până la identificare.

CE FOND DE TEN TREBUIE SA FOLOSESTI

Dacă ai tenul gras: un fond de ten matifiant, cu putere mare de acoperire, cu proprietăți de echilibrare a secrețiilor de sebum, suplu și în general fluid. Pe produs trebuie să existe indicii ca: mat, anti-shine.

Dacă ai tenul mixt: fond de ten capabil să echilibreze acest tip de ten, să fie hidratant și ușor matifiant. Se pot folosi și două tipuri de fond de ten: pe zona T este ideal un fond de ten pentru ten gras, iar pe restul zonelor feței se poate folosi un fond de ten hidratant.

Dacă ai tenul uscat: cele mai bune fonduri de ten sunt cele fluide, fine, hidratante, care au în compoziția lor serumuri regenerante, capabile să prevină apariția liniilor fine.

CUM IL APLICI CORECT?

Fondul de ten se poate aplica folosind un burete tip „beauty blender’, un burete clasic din latex sau poliuretan, o pensulă specială sau mâna curată. Trebuie să ne gândim la fondul de ten ca la o cremă foarte bună, pigmentată și exact așa îl abordăm. Îl aplicăm pe toată suprafața tenului ca și cum ar fi o cremă.

Cantitatea maximă necesară pentru a obține un strat corect de fond de ten este cam cât două boabe de mazăre. Fondul de ten trebuie uniformizat frumos pe toată suprafața tenului, cu atenție la detalii, adică la liniile de expresie și la finisare. Unele fonduri de ten se pot schimba la culoare în funcție de PH-ul pielii. Acestea trebuie înlocuite sau mixate cu un fard fluid corector, deschis la culoare.

CITESTE SI: ASA CORECTEZI IMPERFECTIUNILE FETEI

CE FACI DACA AI GRESIT CULOAREA?

Daca ai un fond de ten mai inchis sau mai deschis decat culoarea pielii, exista trucuri sa-l poti folosi. Fardurile de calitate se pot mixa intre ele. Poti amesteca un fond de ten mai inchis, cu unul deschis pana se obtine o culoare cum e cea a tenului. Dar sunt bune si separat, un fond de ten mai inchis se poate folosi pentru corectii, iar unul deschis pentru iluminare.

CUM PROCEDEZI PENTRU CA FONDUL DE TEN SA REZISTE MAI MULT?

Tenul trebuie să fie bine pregătit și să nu se folosească produse uleioase care nu sunt compatibile cu fondul de ten. Se poate pulverize pe ten un spray de fixare inainte de a aplica fondul de ten. Cel mai bun truc este acela de a umezi un buretel de machiaj cu spray de fixare.

CE TIP DE FOND DE TEN FOLOSIM PRIMAVARA?

Cele fluide și, dacă se poate, minerale. Este sezonul în care tenul se află într-o situație mai delicată, are nevoie de vitaminizare, remineralizare, revigorare și, ușor, ușor, trebuie pregătit pentru vară. Există fonduri de ten cu acid hialuronic, sunt foarte bune acum.

CUM PREGATESTI TENUL INAINTE DE A APLICA FONDUL DE TEN?

Tenul trebuie demachiat și tonifiat. Se poate folosi o loțiune tonică sau o apă termală. Aceasta, la rândul ei, poate fi simplă sau să conțină acid hialuronic. Urmează o cremă multifuncțională tip „primer”, ce poate oferi hidratare, matifiere, filtru de protecție solară etc și care pregătește excelent tenul pentru machiaj. Un primer  de calitate amplifică proprietățile fondului de ten, îi sporește puterea de acoperire și îi asigură o rezistență mai mare. Fiecare zonă a feței poate fi pregătită separat: unde sunt secreții de sebum se poate aplica un gel matifiant, pe zonele sensibile se pot pune produse calmante, liniile fine se pot „relaxa” cu serum-uri „minune”. Un lucru este clar, frumusețea machiajului depinde foarte mult de fondul de ten.

Ultimile din

Mergi la SUS