Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tătaru: Dezinfectanţi pe bază de alcool de 70 de grade şi clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă virus sau coronavirus

in ExtraNews/Sanatate de

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, marţi seară, întrebat dacă dezinfectantul pe bază de alcool ajută pentru distrugerea coronavirusului, că acesta distruge virusul într-un minut, dar că nimic nu se compară cu apa şi săpunul scrie News.ro

”Ajută. Şi studiile din afară ne arată că tot ce însemană dezinfectanţi pe bază de alcool de 70 de grade şi clor pot ucide într-un minut tot ce înseamnă virus sau coronavirus. Rămâne ca aceste lucruri să ne intre în reflex, în fiecare zi, dar nici acest alcool de 70, nici o soluţie pe bază de clor nu înlocuieşte spălatul cu apa şi săpunul, nu înlocuieşte  igiena, nu înlocuieşte obiceiul de a tuşi sau strănuta într-o batistă. Nu înlocuieşte păstrareaunei distanţe”, a declarat Tătaru la Digi24, întrebat dacă dezinfectantul pe bază de alcool ajută pentru distrugerea coronavirusului.

Întrebat, de asemenea, cat de mare trebuie să fie distanţarea socială, Tătaru a spus că este mare lucru că ne-am însuşit această distanţare.

”Organizaţia Mondială a Sănătăţii spunea 1,80. O păstrăm cât mai mare. Este un mare lucru că măcar ne-am însuşit distanţarea socială”, a mai declarat ministrul.

Ultimile din

Mergi la SUS