Tatăl adoptiv al Sorinei: „Când am văzut că este de etnie romă am zis: Doamne, ce noroc are acest copil să ajungă la New York, unde culoarea nu contează“

in Diverse de

Tatăl adoptiv al Sorinei, fetiţa de 8 ani care a fost luată cu mascaţii din familia fostului asistent maternal care a avut-o în grijă câţiva ani, spune că el şi soţia sa au luat decizia de a adopta un copil din România în urmă cu patru ani şi că a urmat toţi paşii impuşi de lege.

„În urmă cu patru ani, am hotărât să adoptăm un copil din România. Am urmat toţi paşii impuşi de lege, ceruţi de autorităţile americane, dar şi de cele române. Statul american nu-ţi permite să înfiezi un copil până când nu eşti verificat la sânge“, a declarat, pentru “Adevărul”, Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei. Bărbatul, originar din Craiova, dar stabilit de mulţi ani în Statele Unite ale Americii cu soţia sa şi având dublă cetăţenie, spune că, după ce a depăşit toate etapele şi a obţinut acceptul de adopţie, familia sa a fost introdusă pe lista de aşteptare, conform procedurii, şi i s-a transmis fotografia Sorinei.

„Când am văzut că Sorina este de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează». Am venit în România, am mers la Baia de Aramă şi m-am întâlnit cu copilul de 16 ori, dar angajata statului român care ar fi trebuit să mă susţină a pus familiei mele piedici de fiecare dată“, a mai declarat tatăl adoptiv al Sorinei. Gabriel Săcărin a mai spus că, la acest moment, Sorina este bine şi că împreună vor trece peste acest moment greu.

Sorina Săcărin, fetiţa de 8 ani care a fost luată cu mascaţii din casa de la Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, unde a crescut, este acum la Craiova, alături de soţii Ramona şi Gabriel Săcărin, care au adoptat-o. Conform acestora, copilul ar fi acceptat să fie alături de noua familie. Cei doi părinţi spun că au vrut să adopte un copil pentru că mama femeii care va avea grijă de Sorina, alături de părinţii adoptivi, de-acum bunica fetiţei, a fost, la rândul ei, adoptată