Tăriceanu, despre sentința definitivă în dosarul lui Dragnea: „Eu îl consider că e nevinovat”

in Politic de

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia de luni a instanței supreme în dosarul lui Liviu Dragnea va fi un bun test pentru a vedea în ce măsură justiția și-a recăpătat independența. Președintele ALDE a precizat că îl consideră nevinovat pe liderul PSD, iar dosarul ar fi trebuit închis.

„Eu cred că în mod normal dosarul lui ar fi trebuit închis. Eu îl consider că este nevinovat, însă din păcate cred că există o presiune uriașă pe justiție, care este exercitată din toate direcțiile. Numai dacă o să ne uităm la câte referiri am văzut la Liviu Dragnea, inclusiv în presa străină, o să înțelegem acest lucru. Nu sunt convins că în momentul de față justiția care a reușit să se debaraseze în bună măsură de presiunile pe care le făcea înainte DNA și sistemul acesta care s-a construit, de stat paralel, este complet independentă. Și-a recăpătat complet independența pentru ca astfel de cazuri să le judece strict numai pe considerente care sunt de ordin juridic, fără să interfereze alte considerente, cum ar fi presiunea publică de care vorbeam, presiunea mediatică, ș.a.m.d.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu ,la DC News, citat de MEDIAFAX.

„Cred că decizia care se va lua luni în dosarul lui Liviu Dragnea va fi un bun test pentru a vedea în ce măsură justiția și-a recăpătat 100% independența”, a completat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că dosarul lui Liviu Dragnea face parte din multele dosare făcute liderilor politici, această mișcare începând din perioada când era președinte Traian Băsescu.

„Deci acest dosar al lui Liviu Dragnea face parte din seria uriașă de dosare care au fost făcute liderilor politici din România. Celei mai mari părți și cred că tuturor liderilor politici importanți această mișcare a început în perioada mandatului președintelui Băsescu. Vă aduc aminte că primele tatonări în legătură cu modul în care funcționează sistemul s-au făcut atunci când eram eu prim-ministru. Au fost eliminați o serie de miniștri din Cabinetul meu, Paul Păcuraru, Traian Decebal Remeș, Tudor Chiariu și lista nu s-a încheiat. Atanasiu de la Apărare și alții. Ulterior chestiunea aceasta a luat foarte mare amploare, mai ales începând cu anul 2014. Nu vreau să dau exemplu personal, dar sunt și alții care au trecut prin acest malaxor nefericit”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacția liderului ALDE vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat, luni seară, că va pronunța verdictul în procesul președintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai. Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare.