Serbia introduce închisoarea pe viață atunci când victimele sunt copii

in Extern de

Serbia și-a amendat marți Codul penal prin introducerea pedepsei cu închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru infracțiuni precum violul și crima atunci când victimele sunt copii, femei însărcinate și persoane lipsite de ajutor, transmite dpa. Legea Tijana a fost inițiată de către Igor Juric, a cărui fiică Tijana a fost răpită, violată și ucisă în anul 2011. Juric și-a asigurat sprijinul a 160.000 de persoane pentru inițiativa sa și a fost prezent în parlament în momentul votării actului normativ, transmite Agerpres.

A picture taken on November 29, 2012, shows the Serbian national flag near the bridge connecting the Albanian and Serb parts of the ethnically divided Kosovo town of Mitrovica. A UN war crimes court on Thursday cleared Kosovo’s ex-prime minister Ramush Haradinaj of murder and torture during the 1990s war of independence, enraging Belgrade with the second such acquittal in two weeks.

Noua lege permite, de asemenea, o pedeapsă de închisoare pe viață, dar cu posibilitatea de eliberare condiționată după executarea a 27 de ani, pentru infracțiuni ca genocidul și alte crime de război, asasinatul politic, criminalitatea organizată și periclitarea ordinii constituționale.