Tăriceanu a cedat. Demisionează de la șefia Senatului. ALDE iese de la guvernare. Dăncilă este pe făraș

in Politic
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Surse politice anunță că ALDE va ieși săptămâna viitoare de la guvernare, după care Tăriceanu va demisiona de la șefia Senatului, scrie aktual24.ro.

„Potrivit surselor politice, săptămâna viitoare, structurile statutare de conducere ale ALDE se vor reuni pe rând, rezultatul cel mai probabil fiind o decizie de rupere a coaliției cu PSD și o ieșire de la guvernare. Decizia referitoare la alianțe aparține, conform statutului, Delegației Permanente Naționale.

După eventuală ieșire de la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu ar urmă să-și dea demisia din funcția de președinte al Senatului, mai precizează sursele politice”, scrie stiripesurse.ro.

Terenul pentru ieșirea de la guvernare a ALDE este pregătit încă de acum de noii aliați ai lui Tăriceanu, Pro România.

Victor Ponta susține că Viorica Dancila i-a spus, în cadrul unei întâlniri recente între patru ochi, că este gata să dea afară ALDE de la guvernare și să îi accepte în loc pe cei de la Pro România. „A spus că îmi da ce ministere doresc pentru ProRomania”, afirmă Ponta.

„Baronii, incompetentii și analfabețîi care au confiscat conducerea PSD (Dragnii, Dancilii, Stanestii & Co) nu pot să înțeleagă așteptările adevărate ale votanților de stânga, ale ‘poporului pesedist’ / ei cred că totul este de vânzare și totul se reduce la târguieli pe funcțîi și avantaje pentru ei și gașcă lor!

Că s în cazul UDMR Doamna Dancila mi-a cerut și mie ‘sprijinul pentru rămânerea la guvernare’; mi-a spus că îi da afară pe ALDE și să îi iau eu parlamentarii – și că îmi da ce ministere doresc pentru ProRomania/ a insistat să mă vadă și să mă convingă deși am fost foarte clar că nu cred și nu mă interesează ofertele ei!”, a scris Ponta pe Facebook.

Dancila a negat aceste afirmații, susțînând că Ponta este „mincinos și dublicitar”.

„Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea să, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agenda ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale.

Eu nu fac astfel de trocuri politice ‘intri tu și îl dăm pe celălalt afară’. Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia să a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau că scop să-și asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm în CEX opinia față de o alianța cu Pro România, și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta”, a scris Dancila pe Facebook.

Cel mai probabil, după ieșirea de la guvernare, ALDE împreună cu Pro România vor iniția o moțiune de cenzură pentru eliminarea lui Dancila din fruntea guvernului. Fără Dancila că premier, PSD nu va mai fi obligat să o susțină pentru Președinția României, astfel încât s-ar putea reorienta chiar către Tăriceanu.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...