Clanurile din Caracal se pârăsc unul pe altul. Apropiat al lui Oacă: „Oamenii lui Codiță cară votanți PSD cu mașinile, la toate alegerile!”

in ExtraNews de

Clanul lui Oacă spune că votează tot cu social-democrații, dar “din convingere”, nu din interese ca “ai lui Codiță”. Și le reproșează autorităților că Rădoi ”Codiță” a devenit de neatins.

Câștigătorul de moment, de pe urma tragediei de la Caracal, pare a fi Remus Rădoi, afaceristul la care polițiștii au apelat pentru găsirea Alexandrei Măceșanu.  Membri ai clanului Oacă susțin că, acum câteva săptămâni, Rădoi organizase un miting, în fața Primăriei Caracal, cerând demiterea lui Nicolae Mirea, fostul șef al Poliției Municipale. ”Polițistul Mirea era văzut deseori la cafea, în oraș, cu Oacă”, a explicat Rădoi, pentru Libertatea.

Ce șef de poliție e ăla care se afișează cu interlopii și ce semnal transmite el?!

Tot în urma Cazului Alexandra, au început să curgă acuzațiile dintre clanuri, cu privire la cine “ajută” și cum oamenii legii, în rezolvarea cazurilor. “Are și Rădoi dosare, dar dosarele lui sunt doar atâta, pe când ale noastre sunt ditamai”, reclamă Marius Predescu, afacerist din anturajul lui Nicușor Oacă. Remus Rădoi are interdicție în instanță să dețină firme de pază. Totuși, relatează un fost angajat al Safety Security, Mădălin Oanță, Rădoi este cel care conduce nu doar Safety, ci și Thug Security și Spartan Protecție și Pază SRL. În posturile-cheie din aceste trei societăți și-a numit oameni de încredere.

”Da, administrez aceste companii, în sensul că alerg și muncesc pentru ele”, a recunoscut Rădoi. Ionuț Țîrnă, administrator la Thug Security, apare alături de Rădoi, în filmarea cu bătaia de la clubul Imperium, din Caracal, din luna aprilie. “Nuțu” Țîrnă nu poartă însemnele vreunei firme de pază, este în civil și folosește ca armă o bucată de țeavă. Deși imaginile au fost larg mediatizate, nici IGPR, nici SRI nu au luat în discuție retragerea licenței acordate Thug Security, firmă care, între 2016-2018, a încheiat 69 de contracte cu statul, conform SEAP.

Marius Predescu și Mădălin Oanță susțin că Remus Rădoi dictează și la Primăria Caracal, “e seară de seară la sfat, în curtea primarului”, și la DIICOT Olt, pe care îl alimentează cu martori falși, și la Poliție, unde “el numește sau dă jos comandanții”. Iar la alegeri, același Rădoi ar organiza transportul alegătorilor PSD la urne, într-un județ faimos pentru prezențe de peste 100 la sută, la secțiile de vot din comune. Remus Rădoi numește asta dreptate, clanurile rivale o numesc lipsă de fair-play. După ce fenomenul a ieșit la iveală, comentatorii TV l-au numit ”destructurarea statului”.

Marius Predescu, afacerist din anturajul lui Nicușor Oacă: „După Rădoi, veneau pompierii să spele sângele”

Reporter: Ce știți despre Remus Rădoi? Marius Predescu: Are firmele acelea de pază. Și având pile foarte mari… Reporter: Ce fel de pile? Marius Predescu: Înaintea lui Mirea, a fost șef al Poliției Caracal comandantul Vasile. Pe Ilie Vasile, Rădoi l-a pus comandant Reporter: Cum? Marius Predescu: Îi dădea fapte, cazuri direct rezolvate… Așa a fost și cu domnul Alexe, ca să fie mâna lui dreaptă.

Bea suc din frunze de copac, joacă miliarde la cazinou și umblă cu minore. O dată, Rădoi a smuls o bucată de bordură și a bătut pe cineva peste piept, până nu i-a mai rămas o coastă întreagă

Reporter: De ce credeți că l-a susținut comisarul Vasile, doar pentru funcție? Marius Predescu: Este vorba de bani. Codiță încasează bani pentru alții. Mai mult de jumătate din cât câștigă iau cei care-l susțin. Tot timpul a fost susținut de PSD. Altfel nu ai cum să stai atât timp în picioare într-un oraș. Și să bați în fiecare săptămână oameni, chiar și femei, copii… I-a bătut pe unii din Balș, au venit pompierii și polițiștii să spele sângele de pe jos.

Reporter: Adică pompierii ștergeau probele? Marius Predescu: Da, exact. După o bătaie, când Mirea s-a autosesizat și voia să îi facă dosar penal, Rădoi a adus niște oameni de la țară, le-a dat pancarte și i-a pus să strige: Mirea coruptul! Un miting fals. Cel pe care Rădoi îl bătuse era la spital la Craiova. S-a dus Codiță la el, să negocieze, să nu facă plângere.

Reporter: Există dosare și de-o parte, și de alta. Și la clanul Oacă, și la Codiță. Marius Predescu: Da, dar dosarele împotriva noastră sunt făcute de el, cu martori aduși de la el, de la firmă. Dacă el bate lumea cu poliția de față… A scuipat un agent cu șeful lui de față… Eu spun că mai mult de jumătate din poliție sunt ai lui Remus Rădoi. Cine s-a pus martor în cazul lui Oacă primește protecție de la Rădoi.

Codiță îi ajută pe polițiști să fabrice probe și să facă dosare contra noastră. Intră la DIICOT Olt ca la el acasă

Reporter: Dar, din ce știți, cu Mirea ce raporturi avea Rădoi? Marius Predescu: Codiță strângea semnături să-l demită pe Mirea, prin mai. Îl bătuse pe un văr de-al meu și se temea că dosarul va ajunge la Mirea. Făcuse o din aia, cum se spune? Petiție.

Reporter: Dumneavoastră ce relație aveți cu PSD-ul, pe plan local? Marius Predescu: Am votat cu ei, toată familia noastră a votat cu ei. Reporter: Duceați oameni la vot cu mașina? Marius Predescu: Doar rude, prieteni… Spuneam noi că e mai bine să votăm PSD-ul. Din convingere, nu de altceva… Dar uite că PSD-ul îi face bine lui Rădoi… Rădoi duce oameni la toate alegerile. Le dă și bani. Și cară martorii la DIICOT cu Duster-ul, am văzut cum îi urcă în mașină și îi duce la sediul Parchetului. Oamenii ăștia de la el de la firmă sunt oameni de nimic, n-au ce pierde…

Reporter: Dar unde-i ține, că nu se văd nicăieri? Marius Predescu: Umblă noaptea. Dacă e vreun scandal, îi cheamă și vin… Dar scandalul tot el îl face, el taie, el spânzură, el judecă în Caracal.

CITESTE TOATA STIREA AICI.