Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ţara care lansează prima bancnotă tactilă destinată nevăzătorilor

in ExtraNews de

Banca Centrala din Australia a emis joi prima sa bancnota tactila, in urma unei campanii a unui baiat nevazator, relateaza DPA, preluata de Agerpres.

In urma cu trei ani, la varsta de doar 12 ani, Connor McLeod a depus o plangere pentru discriminare la Comisia pentru drepturile omului din Australia si a initiat o petitie online, alaturi de mama sa, care a primit peste 56.000 de semnaturi.
Noua bancnota de cinci dolari australiana a intrat in circulatie joi, fiind prima dintr-o noua serie, care include un insemn tactil, asemenea unei umflaturi, pe fiecare dintre partile lungi ale bancnotelor, pentru a ajuta persoanele cu deficiente de vedere sa poata diferentia intre acestea.
Baiatului i-a venit ideea dupa ce a primit o suma de bani de Craciun, atunci cand avea 11 ani, insa nu si-a putut da seama ce suma primise.
                                             australia-a-lansat-prima-bancnota-tactila-destinata-nevazatorilor
Aceste bancnote ii vor ajuta pe cei 350.000 de australieni nevazatori sau cu deficiente de vedere, inlocuind micul dispozitiv, utilizat anterior, care permitea masurarea dimensiunii bancnotelor, care varia cu cativa milimetri.
Banca a anuntat ca intentioneaza ca toate bancnotele viitoare sa prezinte insemne tactile, potrivit stirileprotv.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS