Stilul sporty-chic: îmbracă-te cool și confortabil în același timp!

in Diverse de

În prezent, era regulilor vestimentare rigide pare doar un vis îndepărtat. Libertatea de expresie a devenit unul dintre motto-urile principalele ale secolului XXI, iar tot mai mulți oameni aleg să își exprime crezurile și personalitatea prin vestimentație. Stilul sporty-chic a luat naștere din dorința pasionaților de modă de a combina utilul cu plăcutul, îmbrăcându-se modern și simțindu-se confortabil în același timp.

Dacă și tu te regăsești în aceste două atribute, mai mult ca sigur te vei potrivi acestui stil! Avantajul principal al trendului este libertatea vestimentară pe care ți-o oferă: nu este neapărată nevoie să faci investiții foarte costisitoare în haine noi, căci îți poți crea foarte ușor o ținută sporty-chic din multe dintre piesele pe care le ai deja în garderobă! 

Iată câteva idei de ținute sporty-chic pe care cu siguranță le vei adora!

  1. Fustă plisată și hanorac

Fustele mini plisate, inspirate din vestimentația jucătoarelor de tenis, se numără printre cele mai în vogă elemente ale acestui sezon. Creează-ți o ținută sporty-chic combinând acest tip de fustă cu un hanorac supradimensionat. Completează-ți stilul adăugând o pereche de sneakers sau de ghete cu talpa masivă. Pentru zilele răcoroase, poți înlocui fusta mini cu o piesă midi, până la genunchi. Prinde-ți părul într-o coadă de cal pentru a conferi ținutei un look relaxat. 

  1. Pantaloni de trening și geacă de piele

Dacă nu ești mare fană a fustelor, poți opta pentru o pereche de pantaloni de trening. Trebuie în schimb să ai în vedere felul în care aceștia îți îmbracă silueta: alege un pantalon potrivit pentru proporțiile tale, care să nu fie prea strâmt sau prea larg pe picior. Accesorizează pantalonii de trening cu un crop top și cu o geacă din piele naturală sau ecologică.

Dacă ești o admiratoare a pieselor din piele naturală, ai mare grijă atunci când vrei să achiziționezi o nouă geacă! Există mulți vânzători pe piață care încearcă să te păcălească, prezentându-ți produse din piele ecologică ca și cum ar fi fabricate din material natural, deci vânzându-le la suprapreț. Înainte să faci o astfel de achiziție, învată cum poți deosebi pielea naturală de cea artificială, pentru a evita astfel de situații neplăcute. În final, completează-ți ținuta cu o pereche de adidași simpli. 

  1. Rochie și adidași

         Cel mai probabil rochia nu este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la stilul sporty-chic. În combinația potrivită însă, ea poate deveni elementul cheie care te va diferenția de cei din jur. Poți opta pentru aproape orice tip de rochie, de la un model romantic cu imprimeu floral, până la o rochie midi amplă. Pentru a duce ținuta în aria sporty-chic, combină rochia pe care ai ales-o cu o pereche de adidași feminini. Dacă vrei să aduci un suflu nou garderobei tale, vezi aici toate modelele de rochii casual și de pantofi ideale pentru o ținută care cu siguranță va întoarce multe priviri! Pentru sezonul rece, poți adăuga și un blazer sau o jacheta din denim.

  1. Pantaloni cu talie înaltă și geacă din denim

         Dacă ești o iubitoare a materialului de blug, compune o ținută all denim! Optează pentru o pereche de blugi cu talie înaltă, un top simplu și o jacheta confecționată dintr-un denim similar cu pantalonii. Pentru a te încadra în stilul sporty-chic, completează ținuta cu o pereche de sneakers cu talpă lată. Dacă vrei să te îndrepți către un look mai feminin, prinde-ți părul într-o coadă și optează pentru un accesoriu de păr statement, precum o fundă de păr supradimensionată. 

Stilul sporty-chic este pe cât de modern și confortabil, pe atât de libertin și de maleabil. Combină și tu utilul cu plăcutul și încearcă să compui o ținută care cu siguranță te va propulsa în mijlocul atenției!