Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Aștepți un bebeluș? Iată TOP 4 lucruri care NU ar trebui să se afle în camera unui nou-născut!

in Diverse de

Atunci când pregătești camera unui bebeluș sunt o grămadă de accesorii și piese de mobilier pe care trebuie să le achiziționezi. Însă, în acest proces trebuie să ai în vedere și lucrurile de care mai bine te lipsești deocamdată, ca să eviți cheltuielile inutile și ca să te asiguri că bebelușul tău este în siguranță. Unele accesorii, cum ar fi baldachinul la pătuțurile pentru copii, au doar funcții estetice și pur și simplu pot reprezenta un pericol pentru copilul tău. Prin urmare, este mai bine să nu te lași pradă extazului, să cumperi lucruri doar de dragul designului și să gândești rațional.

Iată TOP 4 piese de mobilier și accesorii care nu își au locul în camera unui bebeluș!

  • Perne și pături în pătuț

Poate că pernele și păturile sunt accesorii minunate pentru o poză reușită, însă bebelușul tău nu o să fie de aceeași părere. Orice accesoriu de dimensiuni relativ mari în pătuț prezintă riscuri de sufocare, ceea ce cu siguranță nu este de dorit. Prin urmare, este de preferat să păstrezi aceste lucruri estetice pentru când copilul tău va crește. 

  • Covor alb

Un covor alb într-o cameră de bebeluș nu este o idee prea inspirată, deoarece poate deveni foarte ușor o problemă majoră, care se va adăuga extenuării tale după nopți întregi nedormite. Să fii părinte pentru un bebeluș este o provocare. Trebuie să te aștepți și să accepți ideea că în camera micuțului va fi aproape mereu dezordine. El ar putea să verse biberoane cu lapte sau să scape alte feluri de lichide pe covor. În acest caz, un covor alb îți va îngreuna viața considerabil. Cel mai probabil nu îți dorești să stai să cureți covorul în fiecare zi.

  • Lumânări

Lumânările pot crea o atmosferă relaxantă și primitoare, dar asta nu înseamnă că își au locul în camera unui bebeluș. Este foarte ușor să o lași aprinsă și să uiți de ea, mai ales dacă ești foarte obosit. De aceea, chiar și acest banal accesoriu poate prezenta un pericol pentru micuțul tău, pentru că nu poți știi niciodată de unde poate cădea, unde se poate împrăștia ceara sau ce alte accidente se mai pot întâmpla. Dacă îți dorești, totuși, o atmosferă relaxantă și o aromă asemănătoare cu cea a lumânărilor parfumate, alege mai degrabă uleiurile aromatice.  

  • Apărătoare de pătuț

Apărătoarele pentru pătuț pot părea la prima vedere că oferă mai mult confort bebelușului tău și că îl ajută să nu se lovească de barele tari de lemn sau de metal. Cu toate acestea, s-a dovedit că aceste apărătoare, pot cădea foarte ușor peste micuț dacă el trage de ele din anumite motive, ceea ce prezintă un risc ridicat de sufocare. Prin urmare, este mult mai indicat să studiezi ofertele la pătuțuri pentru orice vârstă și să alegi unul potrivit pentru nevoile tale. Cu siguranță, va fi o investiție mult mai bună și mai sigură decât apărătoarele. 

Cu alte cuvinte, nu este de ajuns să te gândești doar la planul estetic atunci când planifici camera viitorului tău bebeluș, ci trebuie să iei în considerare și cum pot anumite accesorii să afecteze siguranța acestuia!


Ultimile din

Mergi la SUS