Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Statutul polițistului va fi modificat. Din toamnă, se revizuie posibilitatea legală a polițiștilor de a ieși la pensie la 47 de ani

in ExtraNews de

Ministrul de Interne, a explicat că Ordonanța 21/2016, a dat posibilitatea angajaților MAI să poată opta pentru pensie înainte de a împlini vârsta de 47 de ani, aceasta fiind vârsta de pensionare stabilită prin Legea pensiilor militare. Ordonanța le dă posibilitatea polițiștilor să se pensioneze dacă este desființat postul sau dacă se reorganizează unitatea și nu doresc o altă funcție. În astfel de situații, s-a ajuns ca pensia să fie egală cu salariul, uneori chiar mai mare. Carmen Dan, a arătat ca acesta este motivul pentru care anul trecut s-au pensionat în jur de 12.500 de polițiști.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că se va revizui din toamnă posibilitatea legală de a ieși la pensie înainte de împlinirea vârstei de 47 de ani. Măsura este necesară pentru că în mai puțin de 2 ani, mii de polițiști și-au depus dosarele de pensionare, ajungându-se la lipsă de oameni în sistem.
Sunt așteptate propuneri de la sindicate pentru modificarea statutului polițistului. În acest sens, ministrul Carmen Dan a trimis către acestea un email, indicând luna septembrie ca momentul în care se va face revizuirea.

Ultimile din

Mergi la SUS