Stare de alertă pe Dunăre. Apele au depăşit cota de atenţie la Galaţi, iar hidrologii anunță creșteri de niveluri şi debite cu depășirea cotelor de apărare

in ExtraNews de

Dunărea a depăşit cu 6 centimtri cota de atenţie la staţia hidrometrică Bechet, iar prognoza hidrometeorologică anunţă că în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) se vor înregistra creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşirea fazelor de apărare.

Dunărea a depăşit cu cota de atenţie la staţia hidrometrică Bechet, iar angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu monitorizează nivelul fluviului şi supraveghează digurile din lunca Dunării având în vedere prognoza hidrometeorologică potrivit căreia în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) se vor înregistra creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşirea fazelor de apărare, potrivit Agerpres.

Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu și galben pe tot cursul Dunării. Avertizarea intră în vigoare miercuri dimineață și este valabilă până pe 15 iunie.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor transmite că atenționarea cod galben intră în vigoare miercuri la ora 06.00 și este valabilă pe sectoarele Portile de Fier – Zimnicea (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt şi Teleorman), aval Isaccea şi ȋn Delta Dunării (judeţul Tulcea).

O avertizare cod galben pentru sectorul aval Zimnicea – Isaccea (judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea) intră în vigoare sâmbătă dimineață și este valabilă tot până pe 15 iunie.