Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SPIRULINA – alga cu multe beneficii în îngrijirea pielii

in Frumusete de

Dincolo de beneficiile pentru sănătate, spirulina, acţionează şi asupra pielii, având efecte antiinflamatoare. În plus, curăţă porii, absoarbe excesul de sebum, oxigenează celulele, are un efect regenerator, netezeşte ridurile şi ameliorează iritaţiile. Folosind spirulina în mod constant în tratamentele de îngrijire, vei constata că îmbătrânirea tenului este încetinită, iar una din explicaţii este că seleniul şi zincul conţinute de spirulină, împiedică formarea radicalilor liberi. Spirulina are o istorie îndelungată în spate, beneficiile sale bazându-se pe cantităţile impresionante de proteine pe care le conţine. De asemenea, şi conţinutul de vitamina B12 este foarte ridicat, ţinând cont că avem de-a face cu o sursă vegetală. Spirulina este o specie de alge, de aici şi mirosul specific. Este considerată un superaliment datorită proprietăţilor benefice pentru corp: conţine proteine, vitamine şi multă clorofilă, aşa explicându-se şi culoarea verde-albăstruie.

Pentru tenul sensibil se recomandă o mască cu spirulină şi ulei de migdale. Amestecă o linguriţă de spirulină cu o linguriţă de ulei de migdale (jojoba, masline) şi aplică pe tenul curat. Dupa 20 de minute, îndepărtează masca folosind apă călduţă. Spirulina nu are un miros plăcut, însă măştile sunt foarte bune pentru piele şi merită încercate.

În magazinele naturiste, spirulina poate fi găsită sub mai multe forme: pulbere, capsule cu spirulină şi tablete, însă cele mai bune pentru tratamentele faciale sunt primele două variante. Este indicat să verifici eticheta şi să te asiguri că provenienţa este de încredere. Spirulina este cultivată în multe zone ale lumii, important este ca dezvoltarea acesteia să nu fie influenţată de folosirea pesticidelor. După recoltare, ea se lasă la uscat şi apoi este transformată în pudră. De regulă, în cosmetică, spirulina e folosită în măştile pe bază de ingrediente naturale. Măştile cu spirulină pot fi folosite pentru orice tip de ten, iar rezultatele se observă chiar şi după prima aplicare: vei avea o piele mai netedă, mai catifelată, porii se vor micşora, iar ridurile fine vor fi estompate.

Masca cu spirulină şi banană este potrivită pentru orice tip de ten. Pisează o jumătate de banană cu o furculiţă şi apoi adaugă o jumătate de linguriţă de spirulină. Amestecă şi aplică pe tenul curat. Clăteşte cu apă călduţă, după 20 de minute. Masca cu spirulină şi apă de trandafiri este un remediu excelent pentru tenul acneic şi tenul gras. Amestecă o linguriţă de spirulina cu apă de trandafiri pănă se formează o pastă. Aplică pe tenul curat şi las-o să acţioneze 10 minute. Clăteşte cu apă caldă.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS