Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SFATURI PENTRU UN ABDOMEN PLAT

in Sanatate de

Abdomenul se construieşte în bucătărie şi se modelează cu exerciţii fizice. Aşadar, alimentaţia are o pondere importantă atunci când vrei să ai o talie de invidiat, iar mai jos vei afla care sunt trucurile esenţiale pe care merită să le ştii. Când vorbim despre abdomen plat, ne referim de fapt la două aspecte: un strat redus de grăsime corporală, distribuit uniform şi un perete muscular bine întărit, la nivelul abdomenul şi al taliei. Ca să ajungem să avem o talie armonioasă şi suplă trebuie să ne preocupăm de ambele aspecte, în egală măsură. Alimentaţia este importantă din doua motive în primul rând pentru că doar prin nutriţia pe care o avem putem controla stratul de ţesut adipos de pe corp şi, în al doilea rând, pentru că din alimentaţie putem reduce senzaţia de balonare care poate să ne dea starea de burtă plină.

ALEGE ALIMENTELE POTRIVITE! Pentru a avea un strat adipos redus, vei avea nevoie de o dietă echilibrată, care să îţi asigure toţi nutrienţii necesari. Pentru a-ţi menţine organismul în echilibru, trebuie să eviţi produsele bogate în zaharuri (precum zahărul rafinat, mierea, făina albă, fructele confiate şi alimentele procesate de patiserie), apoi pe cele bogate în grăsimi nesănătoase (precum carnea grasă, lactatele grase, margarina, uleiul prăjit). Daca vei ţine cont de aceste reguli, îţi ramâne să îţi alcătuieşti un meniu obişnuit cu multe legume, fructe de sezon, carne slabă, lactate fermetate natural cu un conţinut scăzut de grăsimi, cereale integrale neprocesate şi nuci crude.

FĂ SPORT! Un prim pas ar fi să afli ca nu abdomenele te salvează, ci sportul realizat la nivelul întregului corp. Partea de exerciţii pentru abdomen trebuie efectuată în contextul unui antrenament pentru întreg corpul, pentru a avea rezultate pozitive. Dacă facem o zi de antrenament pentru picioare, o zi pentru abdomen şi fese şi o zi pentru braţe, spate şi umeri, vom vedea rezultate mult mai bune decât dacă facem zilnic doar abdomene. Ca să avem siguranţa unor rezultate pozitive, este nevoie să lucrăm intens fiecare antremanent, măcar câte o oră.

NU OCOLI MASAJUL! Între metodele de ajutor în dobândirea unui abdomen frumos se număra şi masajul. Realizat zilnic personal, acasă sau de trei ori pe săptămâna, la un specialist, va topi din centrimentrii în plus. Şi pielea va arăta mai hidratantă datorită loţiunilor folosite.

AŞA PUI STOP SENZAŢIEI DE BALONARE! Pentru a scăpa de senzaţia neplacută de balonare este recomandat să consumăm la ore fixe cantităţi moderate de mâncare şi să ne ferim de alimentele despre care ştim că ne balonează: fasolea boabe, năutul, broccoli, prăjelile sau laptele. De asemenea, este bine să ne ferim de băuturile acidulate şi de bere.

Ultimile din

Mergi la SUS