Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Specializaţi în fraude informatice, prinşi de poliţişti

in Diverse/ExtraNews de

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Timișoara au efectuat patru percheziții, în județele Timiș și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice și înșelăciune, anunţă Poliţia Română.

   Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de trei persoane, cu vârste între 23 și 32 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și înșelăciune.

   În cursul anului 2015, unul dintre membrii grupării, o femeie de 23 de ani, ar fi intrat în dialog cu un cetățean norvegian, prin intermediul unui site de socializare, iar după o perioadă discuțiile ar fi luat o turnură privată și, sub diferite pretexte, bărbatul ar fi fost determinat să trimită bănuiților diferite sume de bani. Banii ar fi fost trimiși prin intermediul serviciilor de transfer rapid.

   În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două laptopuri, o tabletă, un aparat foto, patru telefoane mobile, carduri de memorie, cartele telefonice și dispozitive optice de stocare a datelor. Cei în cauză au fost conduși la sediul DIICOT Timișoara, în vederea audierii. (foto: pagina facebook Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS