Sistem inteligent de fixare a caloriferului pe podea

in Diverse de

Citind în continuare acest articol vei afla cele mai bune recomandări atunci când dorești să montezi un calorifer.

Instalarea caloriferelor este una dintre cele mai importante etape în instalarea unui sistem de încălzire. În același timp, trebuie să ai o idee clară despre cum să fixezi corect caloriferul, deoarece nu numai eficiența sistemului, ci și funcționarea sa fără probleme depind de aceasta. Încearcă acest suport calorifer pardoseală, deoarece este un suport modern pentru podea și un element de fixare inteligent, conceput pentru a fixa caloriferul pe podea. Este folosit ca element principal sau suplimentar al elementelor de fixare, ajută la nivelare și de asemenea, îndeplinește o funcție decorativă. Fixarea pe podea accelerează instalarea dispozitivelor de încălzire, crește fiabilitatea sistemului, deschide mai multe posibilități pentru soluții de proiectare în designul interior.

Suport calorifer pardoseală – Caracteristici

Suportul de calorifer pentru podea este formate din trei elemente principale: suport, talpă și elemente de prindere. Prin metoda de fixare a caloriferului pe suport, acestea sunt împărțite în patru grupe:

 • cu un element metalic în formă de U, care este amplasat pe suport cu șuruburi;
 • cu un element de fixare de tip lanț format din verigi metalice;
 • cu un suport sub formă de placă metalică cu fante verticale;
 • fără fixare specială, cu suport sub formă de secțiuni.

Numărul și prezența altor piese (șuruburi de reglare, benzi decorative etc.) pot varia în funcție de tipul de produs.

Caracteristici de instalare

Suportul de calorifer pentru pardoseală este selectat luând în considerare tipul și greutatea caloriferelor umplute cu lichid de răcire. Este recomandabil ca suportul să fie realizat din același material ca și caloriferele. Numărul de puncte de referință este determinat în funcție de dimensiunea bateriei. Tipul și numărul suporturilor sunt indicate în instrucțiunile pentru dispozitivele de încălzire.

Când ai nevoie de suport calorifer pardoseală?

Ai nevoie de un suport calorifer pardoseală când nu este posibil să fixezi caloriferul pe perete, acesta fiind fixat pe podea, oriunde de-a lungul perimetrului camerei. În plus, elementele de fixare pentru podea sunt alese în următoarele cazuri:

 • Atunci când pereții sunt căptușiți cu gips-carton, materialul nu va suporta greutatea caloriferului.
 • Când ai geamuri panoramice: nici sticla călită nu este potrivită pentru montarea caloriferelor din fontă.
 • În absența unui loc potrivit: nu există spațiu de instalare, o nișă prea adâncă sub fereastră.
 • Pentru a se potrivi cu designul camerei, caloriferele sunt instalate pe picioare decorative sau montate pe un podium. Suportul de podea pentru calorifer îți permite să instalezi caloriferul în încăperi de orice dimensiune și aspect. Această soluție este adesea utilizată pentru proiectarea non-standard.

Suport calorifer pardoseală – Avantaje

Suporturile de podea au mai multe avantaje:

 • Fiabilitate și stabilitate ridicate. Sub sarcini grele, fixarea orizontală este mai stabilă decât fixarea verticală. Argumentul este deosebit de relevant atunci când instalezi caloriferul lângă vitrine, ferestre franceze, vitralii.
 • Algoritm simplu de instalare. Pentru a efectua lucrările, nu este necesar să contactezi specialiștii, deoarece instalarea se poate face independent.
 • Design estetic. Varietatea de modele de suport calorifer pardoseală îți permite să alegi o opțiune pentru orice soluție de proiectare.
 • Reglabilitate. Elementele de fixare sunt echilibrate cu șuruburi. Ca urmare, chiar și cele mai voluminoase calorifere pot fi instalate strict pe orizontală, chiar dacă pardoseală este neuniformă. Nu este necesară o fixare verticală. Caloriferele sunt instalate în locul cel mai convenabil.

Tipuri de elemente de fixare

Industria produce multe variante de suporturi pardoseală care fixează în siguranță caloriferele și asigură o funcționare fără probleme. Toate sunt împărțite în următoarele tipuri în funcție de design:

 • Fix: piese sudate nereglabile asamblate din fabrică. Multe modele sunt livrate cu huse din plastic.
 • Reglabil: cu posibilitatea de a instala suporturile la orice înălțime folosind șuruburi.
 • Universal: suport combinat cu elemente sudate și reglabile.
 • Special: conceput pentru un anumit tip de calorifer și are o lățime de 80, 100 mm.