Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești

in ExtraNews de

Vineri a avut loc Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei la care toți membri au participat și potrivit unui comunicat transmis de Sfântul Sinod se arată: „În cadrul acestei întruniri s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședintă a Sfântului Sinod, când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări.”
În data de 30 iunie, trei preoți au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA Iași,pentru șantajarea cu materiale presupus compromițătoare,a Episcopului Hușilor,Corneliu Bârlădeanu.
Cei trei preoți cereau funcții și bani în schimbul unor imagini compromițătoare cu doi bărbați întreținând relații sexuale, dintre care unul a fost recunoscut ca fiind Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeau, de către Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, după ce acesta a analizat imaginile.
Deși reprezentanții Episcopiei Huși și avocatul Episcopului Corneliu Bârlădeanu au declarat că imaginile ar fi, potrivit episcopului, trucate(blurate și s-a intervenit pe ele), Sfântul Sinod al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei i-a solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești.
Episcopul de Huși, Corneliu Bârlădeanu, a făcut o plângere la DIICOT, acuzând că a fost defăimat, după ce a apărut în ipostaze intime alături de un bărbat.
În zilele de 17 și 18 august se va întruni Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru a analiza măsurile care se impun în cazul Episcopului Hușilor și se va lua o decizie.

Ultimile din

Mergi la SUS