Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Nimeni nu are puterea să denigreze Turcia și să ne sperie”, a spus vineri Erdogan, care a acuzat Germania că încearcă să descurajeze investitorii din Turcia, prin intermediul unor minciuni

in Extern/ExtraNews de

La începutul lunii iulie, pe fondul unor acuzații de terorism, Turcia a dispus arestarea mai multor activiști pentru drepturile omului, dintre aceștia făcând parte președinta Amnesty Internațional din Turcia, Idil Eser și cetățeanul german Peter Steudtner.
Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a anunțat joi că vor fi luate o serie de măsuri împotriva Turciei și că dacă Turcia nu încetează cu acest joc mărunt care-i reamintește cum se purtau pe vremuri autoritățile RDG, va trebuie să le spună oamenilor: „Călătoriți în Turcia pe propria voastră răspundere-nu vă putem garanta nimic”.
La o zi după acest anunț al ministrului german de Externe, Recep Erdogan a avertizat Germania să „își revină în simțiri” și a mai spus că avertizarea de călătorie pentru Turcia, emisă de ministerul de Externe german, este „răutăcioasă și lipsită de fundament”, iar guvernul de la Berlin ar trebui să dea explicații pentru găzduirea unor „teroriști”.
Brigitte Zypries, ministrul german al economiei, a declarat joi, că dacă companiile germane apar brusc pe „liste negre” și ar putea fi considerate „susținătoare ale terorismului”, atunci, acest climat este dificil pentru afaceri și investiții în Turcia.
Recep Erdogan a subliniat că a discutat cu înalți oficiali din ministerul de Interne și din serviciile de informații, iar aceștia i-au confirmat că nicio companie germană nu este investigată sau vizată de sancțiuni. Președintele Turciei „se opune cu fermitate” declarațiilor ministrului german al Economiei.
Vineri, ministrul german al Economiei a anunțat că va examina toate cererilor pentru exportul de echipamente de apărare către Turcia.
Erdogan, în timpul întâlnirii de la Istambul a mai spus:”Condamn cu fermitate declarațiile care urmăresc să sperie companiile care investesc în țara noastră. Vreau să le reamintesc prietenilor noștri germani și lumii că nimeni nu are puterea să denigreze Turcia și să ne sperie”.

Mergi la SUS