Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Sinaia a fost desemnată în Austria, la Gala World Ski Awards, ca fiind cea mai bună stațiune de schi din România

in ExtraNews de

Săptămâna trecută, în perioada 17-19 noiembrie a avut loc în localitatea Kitzbühel, din Austria  a V-a ediție a Galei World Ski Awards, dedicată la nivel mondial industriei schiului .
Anul 2017 este primul an în care România și Chile au fost incluse pe lista nominalizărilor.
La Gala World Ski Awards, în competiție, alături de Sinaia, au intrat alte opt localități : Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina.
„Perla Carpaților”, prin vot direct, a câștigat trofeul și statutul de cea mai bună stațiune de schi din România. Trofeul a fost înmânat reprezentanților orașului (primarul Vlad Oprea și administratorul Domeniului Schiabil Sinaia-Maria Floricică) care au reprezentat orașul la Gala World Ski Awards.
În cadrul acestui prestigios eveniment dedicat industriei schiului la nivel mondial au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism, dedicate sporturilor de iarnă, din peste 30 de țări din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franța, Italia dar și din state în care dezvoltarea turistică cunoaște progrese majore: Australia, China, Japonia, Noua Zeelandă.
Primarul stațiunii Sinaia, Vlad Oprea, a spus: „Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007, Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil.
S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpada, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Investiții pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru un oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial.”
Vlad Oprea a mai declarat că îi felicită pe locuitorii orașului Sinaia pentru că premiul este și al lor și că dorește ca „în anii viitori astfel de distincții să devină o obișnuință pentru industria de profil din țara noastră.”
La Sinaia au început deja pregătirile pentru sezonul de iarnă și urmează cel mai probabil, în funcție de temperatura aerului și precipitații, ca sezonul de schi să se deschidă în prima jumătate a lunii decembrie.

Ultimile din

Mergi la SUS